„Netrápte sa, že sú až takí blbí som nevedel ani ja!“ utešuje voličov Ján Baránek (VIDEO)
25 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Počas súčasnej vládnej krízy, ale aj pred ňou, už koaliční politici na seba vyliali nejednu špinu. Všíma si to aj politický analytik Ján Baránek, ktorý cez video odkazuje ľuďom: „Verte mi, priatelia, oni sú hlúpi!“


Takéto správanie koalície, ktorej úspešne sekunduje aj opozícia, sme tu vari ešte nemali. Je to zámer alebo hlúposť? A toto sa v týchto dňoch pýta pri počúvaní členov vlády politický analytik Ján Baránek, ktorý najnovšie dospel k záveru: „Verte mi, priatelia, oni sú hlúpi“. A dospel k tomu po slovách jedného z ministrov vlády neobľúbeného Igor Matoviča.
Ja som si predstavoval rôzne dná hlúposti, ale oni ma vždy tak milo prekvapia

Baránka zaujal posledný výrok ministra obrany Jaroslava Naďa reagujúceho na prieskum, podľa ktorého nedôveruje premiérovi Igorovi Matovičovi až takmer 80 % ľudí. Minister na to povedal, že 80 % nie je podstatných, lebo podstatné je, že voliči OĽANO mu veria.

„Ja som si predstavoval rôzne dná hlúposti, ale oni ma vždy tak milo prekvapia, nielen Naď, ale členovia tejto vlády. Oni tak milo trepú, oni sú schopní takú kravinu povedať, že chvíľu sa vám to nechce veriť, a potom tomu uveríte, že zdolali ďalšiu latku,” povedal vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti Ján Baránek.



Politický analytik priznáva, že ho výroky Jaroslava Naďa pobavili. „Jemu vôbec nedoplo, že OĽaNO už dnes nemá ani polovičnú podporu v porovnaní s voľbami. A hypoteticky, teoreticky a dokonca aj prakticky, keď OĽANO klesne aj na štyri percentá, je logické, že Igor Matovič u voličov OĽANO bude mať stále veľmi vysokú podporu. Takže argumentovať týmto je, teraz to neberte pejoratívne, ale to je fakt idiotizmus. Koncentrovaný dokonca, lebo takíto ľudia by nemali byť ministrami. Takíto ľudia by dokonca nemali byť ani v parlamente, ktorí nechápu tieto elementárne súvislosti,“ hovorí vo videu Baránek.

Podľa neho to nie je nejaká vyššia matematika ani nejaká zložitejšia štatistika či sofistikovanejšia sociológia. „To je zdravý sedliacky rozum,“ konštatuje vo videu analytik.

Baránek: "Máme tu osemtisíc mŕtvych a za toto my ďakujeme? Preboha to komu ďakujeme?"
Odchod Mareka Krajčího z pozície ministra zdravotníctva žiadali viacerí politici, ale aj obyčajní ľudia. Stalo sa, no verejnosť doslova pobúrilo ďakovanie premiéra za jeho prácu. Rozhorčený z toho je aj analytik Ján Baránek, ktorého slová... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Skôr si myslím, že je to hlúposť. Verte mi, priatelia, oni sú hlúpi

Podľa Baránka by ľudia očakávali, že sa ministri budú vedieť orientovať aspoň v tých jednoduchých počtoch. „Ale evidentne nevedia,“ pridáva Baránek, ktorý, podľa svojich slov, už prestáva veriť tomu, že je to zámer.

„Skôr si myslím, že je to hlúposť. Verte mi, priatelia, oni sú hlúpi,“ skonštatoval vo videu Baránek. Voličov koaličných strán aspoň upokojuje v tom, že nemusia byť nešťastní z toho ako a koho volili. „Netrápte sa, toto som ani ja nevedel, a to sa pohybujem v tomto prostredí, že sú až takí blbí,” utešuje vo videu sklamaných voličov politický analytik Baránek.

Ján Baránek: „Už nestačí rekonštrukcia tejto vlády. Takéto zlo, ktoré zbytočne mrhá ľudskými životmi, ešte na Slovensku nebolo.“
Ján Baránek si všíma osobné záujmy členov poradných orgánov vlády vo farmaceutickom priemysle. Je toto dôvod odmietania účinného lieku Ivermectinu? „Dnes žijeme vo svete, kde vláda životy občanov nechráni, ale podľa všetkého obetuje v mene... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Petra Demková