Baránek: "Máme tu osemtisíc mŕtvych a za toto my ďakujeme? Preboha to komu ďakujeme?"
13 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Odchod Mareka Krajčího z pozície ministra zdravotníctva žiadali viacerí politici, ale aj obyčajní ľudia. Stalo sa, no verejnosť doslova pobúrilo ďakovanie premiéra za jeho prácu. Rozhorčený z toho je aj analytik Ján Baránek, ktorého slová zverejnila na sociálnej sieti Jaja Frasier a zdieľali tisíce Slovákov.


Krízu v koalícii v posledných mesiacoch vyvolávala najmä osoba ministra zdravotníctva Mareka Krajčího a jeho nezvládnutý boj s koronavírusom. Včera podal do rúk prezidentky svoju demisiu, a tak by sa situácia na Slovensku mohla upokojiť. Analytika Jána Baráneka však pobúrilo, že pri takom množstve mŕtvych a takej hroznej bilancii mu ešte premiér Igor Matovič za jeho prácu aj verejne poďakoval.
Za ministrovania Krajčího sme najhorší na svete a vo funkcii nemá čo hľadať

Marekovi Krajčímu pri jeho odchode ďakoval v podstate iba premiér a jeho najbližší ministri z jeho hnutia OĽaNO. Prirodzene, ďakovali mu aj iní, ale to skôr sarkasticky tešiac sa a veriac, že na jeho miesto nastúpi niekto, kto bude boj s pandémiou zvládať lepšie ako on. Za šéfovania Mareka Krajčího v rezorte zdravotníctva totiž na COVID-19 zomrelo viac ako osem tisíc ľudí. „Celé to pri jeho odchode bola jedna cynická fraška. Z hrôzou som zistil, že napríklad Kresťanská únia mu ďakuje za vykonanú prácu. Keď už toto už nie je tancovanie na hroboch mŕtvych, tak potom neviem, čo je tancovanie na hroboch mŕtvych. Mne je úplne jedno či je Marek Krajčí kresťan, mohamedán alebo budhista, ale za jeho ministrovania sme najhorší štát na svete. A nemá tam čo hľadať,“ hovorí analytik Ján Baránek.



„Či to je jeho vina, alebo niekoho iného, že nedokázal pretlačiť rozhodnutia, ktoré boli údajne správne, je to jedno. Ak to nedokázal urobiť, má jednoducho odísť,“ dodáva analytik, ktorého slová o tom, že pred Vianocami na vláde niektorí plakali, a Krajčí plakal aj pri oznámení, že v rezorte končí vôbec nezaujímajú. „Z jeho strany tam mala byť pokora a odísť v tichosti. Ako môže niekto ďakovať ministrovi zdravotníctva krajiny, ktorá je najhoršia na svete? Krajiny, ktorá má zbytočne mŕtvych. A to nie sú len obete priamo súvisiace s Covidom, ale aj neošetrovaní onkologickí pacienti,“ konštatuje Baránek.

Baránek: Slová a príbehy lekárov o tom, prečo nemajú Ivermectin sú desivé
Verejnosť na Slovensku v ostatnom čase netraumatizuje len dovoz ruskej vakcíny Sputnik V, ale už dlhšie aj liek Ivermectin, na ktorého (ne)využívanie u nás sa zameral aj politický analytik Ján Baránek. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Za ďakovanie Krajčímu musia pozostalí tých mŕtvych na Covid kolabovať

Známy slovenský analytik pridal aj osobnú skúsenosť s jeho priateľom. „Stretol som ho na ulici idúc o paličke, pričom sa mu jeho noha doslova plantala, a tak som sa ho spýtal, prečo nejde na operáciu. On mi povedal, že už tri mesiace ho nechcú operovať lebo Covid.“ Slovensko má najviac COVID mŕtvych na milión obyvateľov pričom má jedny z najprísnejších opatrení v Európe, ale zároveň aj najhoršiu situáciu v Európe, ak nie na svete.

„A za toto my mu ďakujeme? Preboha to komu ďakujeme? To tí pozostalí, ktorí sú po tých mŕtvych a videli tú tlačovku museli kolabovať jeden za druhým. To čo je za cynizmus? Ďakovať ministrovi, za ktorého vládnutia tu zostalo osemtisíc mŕtvych je prachsprostý cynizmus a sprosté vytĺkanie politického kapitálu,“ vraví rozhorčene Ján Baránek.

Ján Baránek: „Už nestačí rekonštrukcia tejto vlády. Takéto zlo, ktoré zbytočne mrhá ľudskými životmi, ešte na Slovensku nebolo.“
Ján Baránek si všíma osobné záujmy členov poradných orgánov vlády vo farmaceutickom priemysle. Je toto dôvod odmietania účinného lieku Ivermectinu? „Dnes žijeme vo svete, kde vláda životy občanov nechráni, ale podľa všetkého obetuje v mene... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Petra Demková