Murín: Vakcíny zatiaľ nemajú normálne povolenie a predátori sa ponáhľajú s agendou kontroly
25 | 03 | 2021 I Petra Demková

Gustáv Murín prináša na sociálnej sieti zaujímavý postreh. Polemizuje o tom, že dôvod neustáleho predlžovania núdzového stavu u nás aj v iných krajinách má iný dôvod ako len zabrániť zhromažďovaniu. Použitie zatiaľ len dočasne schválených západných vakcín by bez núdzového stavu nebolo možné. 


Márna Lučanského nadpráca (Gustáv Murín)
Na nátlak žltej tlače 31. mája 2018 odstúpil prezident PZ SR, generál Tibor Gašpar. Nahradil ho generál Lučanský, aby aj po uzákonení nových pravidiel voľby do tejto najvyššej policajnej funkcie tento post obhájil. (výber z práve vydanej knihy... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Gustáv Murín


„Pozoruhodný postreh, uvážte sami,“ napísal na Facebooku spisovateľ. „Vakcíny od Pfizeru, Moderny a AstraZenecy sú v Európskej únii schválené len na núdzové použitie. A núdzové použitie vakcín je podľa Európskej komisie viazané na núdzový stav v krajine,“ prekvapuje.

Pridáva aj oficiálnu informáciu: Európska komisia na webovej stránke hovorí: "Povolenie na núdzové použitie umožňuje dočasné používanie lieku [vakcíny] za konkrétnych podmienok, kým trvá núdzový stav."

"Takže už vieš, prečo politickí pacienti neustále predlžujú núdzový stav na Slovensku? Aby mohli byť ľudia očkovaní,“ robí úsudok Gusto Murín.

„Keby nebol núdzový stav, očkovanie experimentálnymi vakcínami by bolo problémové a nekonalo by sa. Preto chcú predlžovať núdzový stav, dokým nebude zaočkovaných aspoň 80 percent občanov v tomto roku, lebo vakcíny nemajú zatiaľ oficiálne normálne povolenie a predátori sa ponáhľajú so svojou agendou kontroly, lebo už nemajú čas a hrozí im neúspech,“ uzatvára Murín.

Účinnosť vakcíny od AstraZenecy klesla na 76 percent
Aktualizovaný posudok vakcíny proti Covid-19 od spoločnosti AstraZeneca ukázal, že vakcína je proti chorobe účinná len na 76 percent. Nedávno sa uvádzalo, že je účinná na 79 percent, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Marek Molnár