Krákajúci Havran: Poslankyňa Šofranko a jej kolegovia hlasovali za neonacistickú predstavu o rodine
25 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Poslankyňa Šofranko, možno ešte stále nádejná premiérka, na otázku Denníka N, čo by sa v prípade prijatia neonacistického návrhu zmeny ústavy o tradičnej rodine malo stať s deťmi homosexuálnych párov, povedala, že táto otázka si vyžaduje odbornú diskusiu.“ Citát - Michal Havran.



Keď zakráka Havran

"Predstavme si odbornú diskusiu na tému odnímanie detí homosexuálnym rodičom. V Postoji to totiž možno nechápu, ale homosexuálni rodičia majú aj svoje biologické deti. Ktoré neuniesli ako dve karikatúry gejov z apokalyptickej kampane Chromíkovej Aliancie za rodinu. Ani si ich nekúpili na internete a ani ich nedali vyrobiť z látok obsiahnutých vo vakcíne proti covidu, ako to šírili vybrané kresťanské kruhy. Tak začína svoj text na webe komentare.sme.sk Michal Havran.

"Nepadli v zrnku saharského piesku, ktorý dali pred pár rokmi testovať biochemici z neonacistickej Kotlebovej strany, v čase, keď ešte nenosili po záhrade oblečenie zo skanzenu pracovného odevu prvej vlny záchranárov v Černobyle."

V klube OĽaNO je vážny konflikt pre potraty. Liberál Krúpa nazval kresťana Čepčeka kriplom
22 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová

Sú to ich vlastné deti

"Ani im ich nepredali židia, ktorí ich už nepotrebovali na obetu chrumkať s macesom v low carb dipe z kresťanskej krvi. Ako ešte celkom donedávna verili a kázali vybraní ľudácki kňazi. A ani ich nesplodili počas sabatu na čistinke nad Krupinou. Kde vybrané kresťanské skupiny obyvateľstva upálili posledné bosorky na slovenskom území."

"Sú to ich vlastné detí. Majú ich zapísané v občianskom, na matrike. A je to príbeh miliónov detí homosexuálnych párov, ktoré nechovajú svoje deti v pivniciach. Nezneužívajú ich, ako to robilo viac ako dvesto kňazov a zamestnancov diecézy v Kolíne. Nestalo sa im to, čo sa stalo klérom zneužívaným deťom v Austrálii. Ani držaným deťom v írskych kláštoroch." Píše v komentári na portáli komentare.sme.sk Michal Havran.

Zásadné otázky, ako sú potraty, rozkladajú OĽaNO zvnútra
28 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová

V akých hodnotových otázkach?

"Šofrankovej bludná odpoveď nesúvisí s jej mediálnym tréningom. Nebola zaskočená novinárskou otázkou. A nikto jej odpoveď „nevytrhol z kontextu, pani redaktorka“."

"Šofranko a jej kolegovia hlasovali v 21. storočí za neonacistickú predstavu o rodine. Pretože sa im táto predstava páči a samotná Šofranko na svojom oficiálnom statuse napísala, že sa necíti byť fašistkou, ale proste hlasuje s tými ľuďmi iba v hodnotových otázkach."

"Je jasné, že s nimi nehlasuje pre nový model plynovej masky, ktorú našiel po padlých príslušníkoch SS Kotleba na prechádzke v Starých horách. Ani pre gastroporno agronacistov, ktorí nechodia do Bratislavy na manifestácie, ale na kebab."

"A nehlasovala s nimi ani preto, že si na burze vymieňajú pravý stolovací servis Adolfa Hitlera, ktorý predáva každý šmelinár od Červeného Kameňa po Mochovce."

"Hlasovala s nimi za isté hodnoty a dokonca si myslí, že jej kresťanská viera ju núti hlasovať s neonacistami, pretože má pocit, že s nimi našla istý hodnotový prienik."
Nikdy nestáli na strane života

"Kotlebova kultúra je kultúrou smrti. Títo ľudia nikdy nestáli na strane života, ak práve neboli v parlamente, alebo na brannom cvičení vo vlastnej stodole, vždy deti mlátili, urážali a prenasledovali." Pokračuje v komentári Michal Havran.

“Povinnosťou spoločnosti voči rodinám je chrániť ich a nevylučovať nikoho len preto, že vy máte pocit, že rodinou byť nemôžu. Že byť homosexuálom je horšie ako byť sirotou po smrteľnej havárii rodičov."

"Kotlebovi ľudia naháňali bratislavské deti, košické deti, desili svojou prítomnosťou rómske deti v krásnohorskom podhradí. Kotlebovi bitkári zastrašovali moslimské deti pred stanicou, zmlátili decká na bajkovej súťaži cestou na kebab. A dodnes tvrdia, že vyhladzovacie tábory, kde zahynuli státisíce európskych detí, neexistujú." Píše sa v Havranovom komentári na portáli komentare.sme.sk.

OĽaNO do volieb povedie pedagogička Šofranko, Matovič kandiduje ako posledný
Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) povedie do budúcoročných parlamentných volieb pedagogička Mária Šofranko. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda hnutia Igor Matovič. Z druhého miesta bude kandidovať tieňový... Čítať ďalej
03 | 12 | 2019 | SITA

Za rodinu považujú iba seba

"Ich vzťah k akejkoľvek rodine je od začiatku určený tým, že za rodinu považujú iba seba. A taký model rodiny, v ktorom homosexuálne rodiny, slobodné matky, muži s deťmi bez partneriek, vdovy, vdovci, Rómovia, moslimovia, Maďari, Česi, jednoducho všetci, ktorí sa nevlezú do ich vírivky, rodinami nie sú a nemôžu byť. Pretože oni budú hovoriť, tak ako to už v dejinách robili, kto a čo je rodina."

"A pani Šofranko si myslí, že toto je kresťanská láska, ktorá má niečo spoločné s tým, ako ona vníma rodinu. A rada by o tom, spolu s Borguľom a ďalšími expertmi na kladenie potkaních návnad, diskutovala."
O čom je rodina

"V normálnej krajine, bez totálnej morálnej vychýlenosti, akou sme svedkami tu, kde sa za kresťanského politika vydávajú všetky peňaženky a kryptomoslimovia, kde sa za ohrozenie spoločnosti považuje láska dvoch ľudí, a nie fakt, že nám štát rozkladá apokalyptická sekta, dedinský exorcizmus, povery o vakcínach, ktoré keby existovali pred sto rokmi, tak dodnes nemáme antibiotiká a všetko by sme liečili vývarom zo žiab, by pani Šofranko neskončila iba v parlamente. Ale aj v školstve, kde údajne pracuje."

"Nie preto, aby si zase kresťanisti mysleli, že ich niekto prenasleduje a že život bežného letničiarskeho päťkára v slovenskom parlamente je podobný hádzaniu kresťanov do arény s levmi. Ale preto, že ako nositeľka vedeckého poznania sprostredkovaného školstvom prispela k šíreniu nevedeckého a neonacistického bludu, keď zdvihla ruku za formulácie v návrhu zákona, za ktoré by sa nehanbili ani Goebbels s Tisom."
Ideologická montáž

"Tradičná rodina v neonacistickom ponímaní je ideologickou montážou. Nehovorí nič ani o tradíciách, ani o rodine. Jej cieľom, pani Šofranko, je vytvoriť zdanie, že existuje nejaká lepšia, kvalitnejšia rodina, uzavretá pre ostatných, do ktorej sa nikto nedostane."

"V sociológii sa takýmito slovami - hierarchia kultúr - hodnotí fašistické a nacistické myslenie. V politike je to obyčajný, prašivý nacizmus, ktorý má rovnako nekresťanské základy a motivácie ako paškvil, za ktorý ste zdvihli ruku."

Čepček opäť vytiahol interrupcie, Šofranko žiada jeho vyhadzov z klubu OĽaNO
Poslanec Čepček z OĽaNO opäť prichádza s interrupciami, Záborská mu drží palce a jednotka kandidátky Šofranko chce rázny postoj. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Ivan Brožík

Rodina nie je ideológia

"Koncept rodiny je spoločnou a najstaršou skúsenosťou spoločenstva, starší ako spoločnosť. Je intímnym prostredím, v ktorom sa, s výnimkou dramatického osirenia, všetci stávame dospelými ľuďmi."

"Nepatrí žiadnej ideológii. Svoj pôvod má v scivilizovanej biológii a chráni nás aj pred politickými deviáciami tak, ako chránil ľudí v odboji a táboroch pred pocitom nerovnosti a osamelosti."

"Je pozoruhodné, že tieto veci ste sa vo svojej viere nenaučili. Že ste nepochopili, čo je podstatou rodiny a čo je povinnosťou spoločnosti voči rodinám. Teda chrániť ich a nevylučovať nikoho len preto, že vy máte pocit, že rodinou byť nemôžu. Že byť homosexuálom je horšie ako byť sirotou po smrteľnej havárii rodičov."

"A preto ste ochotná o tejto otázke „odborne diskutovať“. A s kým, prosím vás? Nie sme vaša rodina, pani Šofranko." Končí svoj komentár na portáli komentare.sme.sk Michal Havran.

(Medzititulky red. HD.)

Poslanci strávili doteraz v pléne 33 dní, najviac absencií má koaličná poslankyňa Šofranko
Poslanci Národnej rady SR doteraz strávili v pléne 33 rokovacích dní, z toho tretinu dní pobudli v pléne v apríli, keď schvaľovali Programové vyhlásenie vlády. Naopak, najkratšie rokovali v marci, konkrétne tri dni. V tom čase, 20. marca, sa konala... Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | SITA