Právnička Krajníková opäť v problémoch. Nemala respirátor ani rúško, a tak ju zamkli na pošte!
25 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Advokátka Adriana Krajníková si so svojimi názormi na nosenie rúšok či respirátorov narobila už niekoľko problémov. Najnovší vznikol na pošte, keď opäť nemala ničím prekryté dýchacie otvory.


Známa advokátka sa prvýkrát dostala do povedomia verejnosti tým, že sa zastala tehotnej ženy, ktorá odmietla test na COVID. Krajníkovej dokonca Slovenská advokátska komora odňala licenciu. Teraz mala problém na pošte v Košiciach kde ju na pol hodinu obmedzili na osobnej slobode. Právničku zamkli v budove pošty kvôli tomu, že na tvári nemala respirátor alebo aspoň rúško. Svoj zážitok opísala na portáli zalobyvocistatu.sk.
Na Hlavnej pošte Košice 1 bolo rušno

„Na Hlavnej pošte Košice 1 ma obmedzili na osobnej slobode v trvaní cca 30. minút. Zamkli ma tam!“ začína opis situácie Krajníková.

„Dnes, 24.3.2021, som bola na Hlavnej pošte Košice 1, cca od 18.55 hod. do 19.30 hod. obmedzená na osobnej slobode. SBS-kár ma uzamkol v budove pošty na pokyn vedúcej. Pretože som nemala rúško. Neviete, či sa máte smiať alebo odísť z tejto republiky,“ dodáva právnička.

Dnes som sa cca o 18.45 hod. dostavila na Hlavnú poštu Košice 1 za účelom podania a vyzdvihnutia si listových zásielok. Konečne po tom, čo som sa na poštu nevedela dostať niekoľko týždňov z dôvodu nedisponovania nezmyslom označeným ako negatívny certifikát Covid-19. Už som tam aj bola a aj tak nič, pretože som nemala iný nezmysel – a to rúško na tvári!“ píše Krajníková.
Okrem Krajníkovej sa ocitli v pasci zamknutej pošty aj starší pán a zamestnanci

„Po príchode ku okienku ma pracovník za prepážkou a následne za pomoci vedúcej, ktorú si privolal na pomoc, odmietli obslúžiť. Nevzali odo mňa na prepravu listovú zásielku, pretože som nemala rúško! Rozumiete ten dôvod odopretia služby? Právne ide o problém Hlavnej pošty Košice 1. Oni ma však nielen neobslúžili, ale zavolali na mňa políciu. A do jej príchodu ma na tej pošte uzamkli! Nemohla som odísť von. SBS-kár ma uzamkol a nepustil von,“ dodáva advokátka.

Nevie, či sa nad celým incidentom iba zasmiať alebo „odísť z tejto chorej republiky“. Pracovník SBS však spolu s Krajníkovou zamkol na pošte aj iných ľudí vrátane staršieho pána a zamestnancov, ktorí už chceli ísť po práci domov.

„Prečo uzamkol aj ich? Lebo sa bál, že ak im otvorí dvere, tak mu utečiem! Starý pán bol celkom príjemný, zarúškovaný až pod dioptrické okuliare. Dokonca mi ponúkol pomoc, že mi dá rúško, ktoré už aj vyťahoval z vrecka,“ opisuje ďalej Krajníková.

JUDr. Krajníková podáva žalobu na Slovenskú advokátsku komoru.
Adriana Krajníková podáva žalobu na Slovenskú advokátsku komoru (SAK). „Vážená SAK, verím, že máte dobrú poistku. Budú to členovia SAK, ktorí sa mi vyzbierajú na náhradu škody. Každý špás niečo stojí,“ informuje advokátka.... Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Petra Demková

Príčinlivý SMS-kár Fero

Prirodzene, zamestnankyne namiesto zlosti voči SBS-károvi pociťovali zlosť voči nej. „A ešte im to prišlo logické! Lebo som sa nechránila a tým som nechránila ich. A tak museli na mňa volať políciu. SBS-kár Iľo František sa stihol aj blysnúť, že už aj minule takto volal. A dostal od polície pochvalu. Skutočne ťažké myslenie na mňa,“ konštatuje advokátka.
Pošta sa nebude obťažovať označením paragrafu zákona, ale zavolá políciu!

Zverejňuje aj jej komunikáciu s vedúcou pošty:

Adriana K: Ja nemám žiadnu zákonnú povinnosť nosiť žiadne prekrytie dýchacích ciest. Ak je na to paragraf, tak mi ho povedzte. Ak nie, prestaňte ma obťažovať a obslúžte ma.
Vedúca zmeny: My nebudeme recitovať paragrafy. Vieme vyzvať políciu.

„Takže Slovenská pošta sa nebude obťažovať označením paragrafu zákona, ale volá na to políciu (!), ktorá ich mimochodom tiež nevie označiť. Opakujem, Slovenská pošta sa nebude obťažovať označením paragrafu zákona, ale zavolá na to políciu! Veď polícia je tu za štátne na to, aby robila hovorcu Slovenskej pošte. A do času jej príchodu zamkne človeka vo svojich priestoroch!“ pokračuje vo svojom príbehu advokátka Krajníková.


Policajtom som dala košom

„Po príchode polície, ktorá ma vlastne oslobodila, cca o 19.30 hod, a zároveň chcela so mnou riešiť rúško, odišla som bez toho, aby som s policajtmi vôbec strácala čas. Na moje legitimovanie nemali zákonný dôvod, takže som im dala košom. Počas uzamknutia som telefonovala s kolegyňou a kamarátom. A tento dobre položil rečnícku otázku, že on ťa nemal pustiť dnuka, nieže zamknúť dnuka,“ opisuje ďalej advokátka.

Podľa nej bola táto udalosť predstavením absurdnej ľudskej hlúposti. „Hlúposti zamestnanca, vedúcej zmeny a SBS-kára, ktorí navyše spáchali na mne trestný čin a zneužitím polície na úkor možno inej závažnej trestnej činnosti, ktorú nemohli odvrátiť, pretože plnili pokyny vedúcej zmeny Hlavnej pošty Košice 1. Pokyny bez právneho základu. Pokyny bez opory v zákone. Pokyny jej trestnej činnosti!“ Adriana Krajníková zároveň zverejnila aj list, ktorý adresovala generálnemu riaditeľovi Slovenskej pošty.

Advokátka Krajníková o kauze Poprad: Neexistuje priestupok o neprekrytí dýchacích ciest!
Advokátku Adrianu Krajníkovú zaujal a pobúril zásah dvoch mestských policajtiek v Poprade voči novinárke Jane Hriňákovej. V statuse na sociálnej sieti tvrdí, že podľa zákona neexistuje priestupok o neprekrytí dýchacích ciest. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021

List generálnemu riaditeľovi Slovenskej pošty

Vážený pán generálny riaditeľ Slovenskej pošty Martin Ľupták,

nevšimli ste si, že generálny prokurátor SR označil vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva za neústavné? A preto voči nim podal návrh na Ústavný súd… Ale vy na pošte ignorujete povinnosti dané zákonom a práva dané Ústavou, ale vy sa držíte povinností vyhlášok. Aj bez návrhu prokurátora Vám musí byť však zrejmé, že vyhlášky nesmú ukladať povinnosti – § 4 ods. 3 Zák. č. 400/2015 Z.z., a ak ich ukladajú, nie sú potom zákonné. A povinnosť na prekrytie dýchacích ciest neexistuje v žiadnom zákone. Takže…?

A zároveň: Podľa § 56 ods. 4, ods. 5 Zák. č. 355/2007 Z.z. o ochrane verejného zdravia, v spojení s § 84 ods. 1 Zák. 372/1990 Zb. o priestupkoch, logicky nejde o § 58 ods. 1 cit. zákona o objasňovanie priestupkov. To znamená (všeobecne aj pre prípad relevantného porušenia ustanovení Zákona č. 355/2007 Z.z.), že polícia sa tu nevolá, pretože polícia tu nevykonáva objasňovanie priestupkov, tie vykonávajú orgány verejného zdravotníctva. Polícia koná iba v blokovom konaní ak sama zhliadne skutok.

Blokové konanie nie je objasňovanie priestupkov…, (dajte si to posúdiť Vašimi právnikmi, a chcem iba veriť, že tomu budú rozumieť ).

Budem so zvedavosťou očakávať označenie príslušného paragrafu, na základe ktorého ste mi odmietli vykonať poštové služby a „zadržali“ ma pre „povinnosť prekrytia dýchacích ciest„, teda pre skutočnosť, ktorú žiaden zákon Slovenskej republiky nepozná! Zákon, pán riaditeľ, ZÁKON!

Slovenská pošta ma v hrubom rozpore s viacerými zákonmi SR, s Ústavou SR, Dohovorom o ochrane ľudských práv a základných slobôd, Listinou základných práv a slobôd a Chartou základných práv Európskej únie uzamkla vo svojich priestoroch, a predtým mi v rozpore s týmito kódexmi odmietla prevziať na prepravu listovú zásielku, a zároveň vyzdvihnúť doručené zásielky. Spôsobenú škodu mi jedného dňa nahradíte…

JUDr. Krajníková: Denne ma kontaktujú stovky zúfalých ľudí - plačú a uvažujú o samovražde
Hlavný hygienik Ján Mikas zaobchádza so životmi občanov ako s kartónovými krabicami a generálny prokurátor s tým nič nerobí, píše Adriana Krajníková v statuse na sociálnej sieti. Vypracovala vzor podnetu, ktorým sa ľudia môžu obrátiť na... Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Petra Demková

Právnička: Dokedy budete robiť trh s hlupákmi a na škodu príčetných ľudí?

Advokátka Krajníková sa pred koncom svojho článku pýta kompetentných: „Dokedy budete hrať Covid-19, dusiť ľudí a odoberať im biologický materiál? Dokedy budete vyrábať obete zainfikované spod rúšok a respirátorov, oslabené testami? Dokedy budete robiť trh s hlupákmi a na škodu príčetných ľudí, ktorí tvoria bohatstvo tejto krajiny? Dokedy budete vy, marionety, páchať toto barbarstvo za pravidelnú mesačnú výplatu?

Toto nie je podľa nej problém Matoviča, ale ľudí. „Vytvárate zvrátenú hygienickú totalitu pre svoje deti, zvrátenú morálku šialenej sterility. Vy sami raz budete chytaní do sietí… a aj tak vás z práce vyhodia a majetok zoberú. Práve preto, čo dnes so sebou necháte robiť, a kam si až do vlastnej dôstojnosti, teda nedôstojnosti, dáte zájsť. Celý Covid-19 je o vašej likvidácii. A vy sa do krvi bijete, aké je to dobré…“ píše rozhorčená advokátka, podľa ktorej pozerať sa na ten dav vypleštených očí spod rúšok a respirátorov, ľudí dusiacich sa, ale pripravených zaútočiť na každého, kto by im chcel pomôcť, je na dlhú štúdiu pre psychiatrov.

Krajníková podporuje niektoré podniky, ktoré porušujú zákaz
Od uplynulej soboty platí na Slovensku, až na určité výnimky, zákaz vychádzania a zatvorené sú, opäť až na výnimky, prakticky všetky obchody. Sú však aj takí, ktorí toto nariadenie úplne sabotujú a majú otvorené. Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.