V obrovskej zdravotnej kríze a uprostred umierania sú pre koalíciu hádky o posty a pozície prioritou - ďakujeme!
24 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Slovensko nemá obsadené na vrchole krízy tie najdôležitejšie posty a demisie v priamom prenose pokračujú.


"Po odstúpení ministra hospodárstva Richarda Sulíka sme sa dostali do stavu, keď naša krajina nemá v pandemickej kríze obsadené najdôležitejšie rezorty." Konštatuje v statuse na sociálnej sieti za Progresívne Slovensko Irena Bihariová.

Reprofoto FB (@Irena Bihariová • Progresívne Slovensko)

Demisie pribúdajú

1. Ministerstvo zdravotníctva
2. Ministerstvo práce a sociálnych vecí
3. Ministerstvo hospodárstva

(Red. HD pripomína, že medzitým je už v demisii ministerka spravodlivosti a podobný osud avizuje SaS aj pre ministerstvo zahraničných vecí a ministerstvo škostva.)

Zvolenie Lipšica za špeciálneho prokurátora je chybou, myslí si už aj progresívna Bihariová
Zvolenie Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora je chybou, napísala na sociálnej sieti líderka Progresívneho Slovenska. Systém našich ľud“, ktorý sa táto koalícia veľmi rýchlo naučila od predchádzajúcej vlády, dnes dotiahli do... Čítať ďalej
06 | 02 | 2021 | Petra Demková

Osobné účty sú priorita

"Táto vláda sa už niekoľko týždňov háda o svoje posty, "žetóny" a v prípade premiéra ide aj o vybavovanie si osobných účtov. Aj v normálnych časoch by to bolo otravné, ale v čase, kedy majú ľudia či už zdravotné alebo finančné problémy, je to zo strany tejto vlády viac ako hanebné." Tvrdí v statuse Irena Bihariová.
Nie kšefty, odchod!

"To čo je potrebné docieliť, je odchod premiéra Igora Matoviča. Ľudí však v tomto období nezaujímajú personálne handlovačky, kto na akej stoličke sedí alebo by podľa niekoho iného nemal sedieť. Premiér a ministri by mali namiesto svojich tlačoviek o "vládnej kríze" každý deň oznamovať, ako idú pomáhať ľuďom v oblasti ochrany ich zdravia, živobytia a návratu do normálneho života."
Základné otázky

"Naozaj robíte všetko pre to, aby tu nezomierali denne desiatky ľudí?
Naozaj robíte všetko pre to, aby ste ľuďom kompenzovali ich lockdownom spôsobené výpadky?
Naozaj robíte všetko pre to, aby ste hľadali spôsoby návratu detí do škôl, ľudí do zatvorených prevádzok a znovunaštartovania ekonomiky?" Pýta sa na sociálnej sieti členov vládnej koalície Irena Bihariová.
Dôvetok

"Žiaľ, odpoveď je 3x NIE. Preto je nevyhnutné, aby Igor Matovič čo najskôr podal demisiu a vláda už konečne začala pracovať."

Matovičove poradné orgány nemali právnu legitimitu, hovorí Bihariová
Strana Progresívne Slovensko chce byť podľa jeho novej šéfky konštruktívnou protiváhou radikálnym konzervatívcom a hlásať liberálne hodnoty. Čítať ďalej
07 | 06 | 2020 | Peter Haluza