Zvolenie Lipšica za špeciálneho prokurátora je chybou, myslí si už aj progresívna Bihariová
06 | 02 | 2021 I Petra Demková

Zvolenie Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora je chybou, napísala na sociálnej sieti líderka Progresívneho Slovenska. Systém našich ľud“, ktorý sa táto koalícia veľmi rýchlo naučila od predchádzajúcej vlády, dnes dotiahli do dokonalosti.


Harabin: Kaliňák a Čižnár majú najväčšiu zásluhu na zvolení Lipšica za špeciálneho prokurátora
Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin v blogu píše, že bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár a exminister vnútra Robert Kaliňák sa nečinnosťou zaslúžili o zvolenie Daniela Lipšica za špeciálneho... Čítať ďalej
06 | 02 | 2021 | Petra Demková


„Zvolenie Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora je chybou, ktorá bude právny štát mátať dlhé roky,“ napísala líderka PS. „Nejde o to, že by bol Daniel Lipšic zlým právnikom a advokátom. Zásadné pochybnosti však budú najbližších sedem rokov sprevádzať jeho blízke vzťahy s členmi súčasnej koalície," vysvetľuje.

Bihariová má obavy, že Daniel Lipšic nebude vedieť byť objektívny napríklad vo vzťahu k Igorovi Matovičovi či Milanovi Krajniakovi. „Ako bude pán Lipšic nestranne pristupovať k premiérovi Matovičovi, ktorý zobral predstaviteľov Lipšicovej strany Nova na svoju kandidátku do volieb? Ako bude pán Lipšic nestranne pristupovať k ministrovi Krajniakovi, ktorému vďačí za rýchle vybavenie bezpečnostnej previerky, aby mohol kandidovať? Ako bude pán Lipšic nestranne pristupovať ku svojim ideologickým spojencom z konzervatívneho spektra? Nepreváži jeho viera v bezbrehú slobodu slova jeho chuť stíhať extrémizmus?“ kladie niekoľko otázok Irena Bihariová.

Predsedníčka strany, ktorá sa nedostala do parlamentu, má obavy, že nový špeciálny prokurátor nebude schopný byť objektívny, keď pôjde o „jeho ľudí“. „Špeciálny prokurátor Lipšic určite splní očakávanie a pustí sa do boja s mafiou. Bojím sa však, či sa nebude venovať iba tej správnej mafii. Kosa totiž narazí na kameň v momente, keď bude treba riešiť našich ľudí súčasnej koalície,“ uzatvára Bihariová.

Lipšicova voľba je symbolom návratu k systému "našich ľudí"
06 | 02 | 2021 | sefredaktor