Pharmafirmy potrebujú chorých, inak si nenabalia vačky, tvrdí nahnevaný starosta Becík
24 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Branislav Becík sa „preslávil“ tým, že pre svojich ľudí v Dvoroch nad Žitavou zabezpečil v boji s koronavírusom Ivermectin. Hoci pomohol, podľa jeho slov asi tridsiatke ľudí, teraz má z toho problémy.


Starosta Dvorov nad Žitavou o tom píše v statuse na sociálnej sieti a hovoril aj vo videu, kde sa rozhneval nad tým, že za to, že pomohol mnohým ľuďom, spolu s obecnou lekárkou, vyliečiť sa z pandémie, teraz je za to perzekvovaný a bude musieť zrejme zaplatiť pokutu.
Na Slovensku ešte stále umierajú ľudia, ktorí mali dostať šancu žiť! Bohužiaľ, biznis je biznis

Viacerým Dvoranom síce Ivermectin pomohol, a nielen im, o čom by vedeli rozprávať mnohí Slováci, Európska lieková agentúra (EMA) ho na liečenie Covidu neodporúča. Tomuto nerozumie ani Branislav Becík. „S čoraz väčším údivom sledujem rozhodnutia Európskej liekovej agentúry. Máme tu špičkový liek Ivermectín, ktorý podľa 72 vedeckých štúdií pomáha pri liečbe tohto ochorenia. Kde sa uvádza až skoro 80%-tné zníženie úmrtnosti pri liečbe s týmto liekom,“ píše v úvode statusu Becík, ktorý účinky Ivermectinu môže potvrdiť aj z jeho obce.

Peter Tóth: „Čaputová opäť zlyhala a nevyužila príležitosť. Matoviča nestačí len vyzvať na podanie demisie“
Novinár Peter Tóth nie je ohúrený dnešným vystúpením prezidentky Čaputovej. Myslí si, že mala byť oveľa tvrdšia. Pripisuje to na vrub „trasorítkam“, ktoré jej radia. Prezidentka je podľa „Ďatľa“ rovnaký politický amatér ako Richard Sulík.... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Petra Demková




„A tak, ako nám EÚ diktuje čo budeme mať v chladničkách, keďže sem denne prúdi 900 plne naložených kamiónov prebytkových potravín otáznej kvality, tak nám dnes Európska lieková agentúra zruší liek, ktorý pomáha, ktorý je lacný a jeho výroba stojí pár centov,“ rozohňuje sa starosta Dvorov nad Žitavou. „Dôvod? Pharmafirmy potrebujú chorých, inak si nenabalia vačky. Im je úplne jedno, že na Slovensku ešte stále umierajú ľudia, ktorí mali dostať šancu žiť! Bohužiaľ, biznis je biznis a médiá informujú častokrát neuvážene. Máme toho skutočne dosť, ako aj účelovo zostrihané reportáže a vystrihnuté podstatné pasáže, len za účelom „gumovania“ národa!“ končí nahnevane svoj status Branislav Becík.

Nahnevaný Becík nakladá politikom: Ja mám svedomie čisté, máte ho aj vy? (VIDEO)
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík by pre ľudí vo svojej obci by spravil všetko. Preto ho doslova šokoval nielen list, ktorý dostal od nitrianskeho VÚC, ale aj navrhovaná pokuta za to, že pre obyvateľov zohnal liek Ivermectin. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik