Pán premiér, čo takto na ministerstve srandy? Pýta sa Čarnogurský mladší na nový post Matoviča
24 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko sa zmieta v politickej kríze, aká tu doteraz azda ešte nebola. Rozbroje troch zo štyroch koaličných strán znamenajú nielen odchody ministrov, ale i znefunkčnenie parlamentu. V statuse si to všíma aj Ján Čarnogurský mladší.


Po dnešnej demisii ďalších dvoch ministrov ich opustilo vládu spolu už šesť. A toto číslo nemusí byť konečné. Predseda parlamentu navyše zrušil aj  jeho včerajšie zasadnutie, čo len dokumentuje, že politická kríza je naozaj veľká. „Dnes nefunguje na Slovensku vôbec nič,“ píše na sociálnej sieti právnik Ján Čarnogurský ml., ktorého slová hovoria za všetko.
Niektorí ministri riadia aj po tri ministerstvá naraz, čiže poriadne neriadia ani jedno

„Je až neuveriteľné, ako sa môžu vládni predstavitelia správať takto nezodpovedne. Práve v ťažkých časoch je potrebné, aby vláda a parlament robili rozhodnutia, správne rozhodnutia,“ píše Čarnogurský, podľa ktorého dnes nefunguje na Slovensku vôbec nič.

„V krajine je lockdown, ministri stoja v rade pred prezidentským palácom, aby podali rýchlo demisiu a pán premiér mlčí a píše akurát tak statusy na fejsbuk. Niektorí ministri riadia aj po tri ministerstvá naraz, čiže poriadne neriadia ani jedno,“ konštatuje právnik.

Dodáva, že takúto absurdnú agóniu Slovensko ešte nezažilo. Svetlou výnimkou je podľa neho iba generálny prokurátor Žilinka, ktorý na ústavnom súde napadol uznesenie vlády o predĺžení núdzového stavu. „Veľmi správny krok, môže nasmerovať koaličné správanie tejto vlády znovu medzi mantinely stanovené ústavou a zákonmi,“ myslí si Čarnogurský mladší, podľa ktorého takýto návrh na ústavný súd mohla dávno podať aj prezidentka alebo ombudsmanka.



„Aspoň pán generálny prokurátor, asi ako jediný ústavný činiteľ v SR, naozaj vykonáva svoju funkciu svedomito. Pán premiér zatiaľ sníva o novom poste – podpredseda vlády pre boj s korupciou. A čo takto ministerstvo srandy? Záleží mu iba na honore a funkcii, nie na práci pre štát. Inak by nemohol navrhnúť takú absurdnú požiadavku,“ smeje sa právnik z Matovičovho návrhu na svoju novú funkciu.

„Na boj s korupciou už máme niekoľko vládnych zložiek: políciu, prokuratúru, súdy a dokonca aj tajnú službu. Stačí ich nechať si robiť svoju prácu bez politických vplyvov a objednávok od nejakého nezaradeného podpredsedu vlády,“ konštatuje Ján Čarnogurský mladší. „Ako sa môže premiér krajiny takto sápať zubami-nechtami za umelo vytvoreným vládnym postom, keď pod jeho taktovkou prestalo v našom štáte fungovať úplne všetko?“ pýta sa na záver syn nášho bývalého predsedu vlády.

Vakcínou AstraZeneca by sme mali najskôr očkovať myši, nie ľudí, hovorí Čarnogurský mladší
Smrť mladej stredoškolskej učiteľky po podaní vakcíny od AstraZeneca zamávala aj právnikom Jánom Čarnogurským mladším. Svoj názor na túto tragédiu vyjadril v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik