OĽaNO je schránková strana, ktorá nemá ani len tú schránku, konštatuje Alojz Hlina
24 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Oficiálne sídlo strany nenesie žiadne známky jej prítomnosti, označené nie sú ani zvončeky", pripomína expredseda KDH


"SaS má Liberálny dom, SMER má slávne sídlo na Súmračnej, ale OĽaNO má iba neoznačenú schránku. Bývalý spolupracovník premiéra Igora Matoviča politik Alojz Hlina sa pustil do strany OĽaNO, ktorú nazval „schránkovou firmou 500 metrov od parlamentu.“ Na adrese, ktorú hnutie uvádza v dokumentoch, totiž nie je ani zvonček, ani schránka, ktorá by prítomnosť sídliacej strany dokazovala. Informuje o tom portál startitup.sk.

Matovič po voľbách chytil jackpot. Ak pustí kreslo premiéra, už sa doň nevráti, myslí si Hlina
Nezhody v koalícii sa nedarí už takmer dva týždne upokojiť. Čo bude po strede, dokedy má odstúpiť Igor Matovič, zatiaľ nikto nevie. Nad súčasnou situáciu sa v statuse na sociálnej sieti zamýšľa expredseda KDH Alojz Hlina. Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Strana bez priestorov

"Hlina sa (podľa startitup.sk - pozn. red. HD) zaoberá tým, že OĽaNO má neustále tlačové besedy v Úrade vlády. „Je premiérska politická strana bezdomovcom, keď musí svoje tlačovky robiť v štátnych priestoroch?“ pýta sa Hlina na sociálnej sieti. Zároveň si však odpovedá, že strana žiadnym bezdomovcom nie je. Hlina tvrdí, že strana OĽaNO dostala od daňových poplatníkov približne 30 miliónov eur. To je približne jedna miliarda slovenských korún. Za túto sumu by sa dali priestory pre stranu kúpiť alebo prenajať.
"Zámocká" je len schránka

"Hlina uvádza, že strana sídli na adrese Zámocká ulica č. 14 približne 500 metrov od parlamentu. „Je to však len schránka. Lepšie povedané, ani to nie. Tá schránka nie je ani označená,“ uvádza Hlina. Strane chýba akákoľvek forma identifikácie sídla. Zvončeky, kde má sídliť, nie sú označené, chýba aj akákoľvek zmienka o prítomnosti strany. „Politická strana nie je žiadna celebrita, ktorá si svoje zvončeky neoznačuje, resp, označuje len číslom, aby im nikto nevyzváňal. Matovič naháňal schránkové firmy pred voľbami po Cypre. Sám pritom vytvoril schránkovu firmu platenú štátom len kúsok od parlamentu, dokonca tak drzú, že ani tú schránku si neoznačila. Made in Slovakia,“ dodáva Hlina."

Alojz Hlina: To je tu čo teraz na Slovensku? To kde sme? Padni, komu padni
Zadržanie riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského je stále v centre pozornosti. A to aj preto, že sa vraj bez zbavenia mlčanlivosti k obvineniam nevie brániť. Práve tento argument si v statuse na Facebooku všíma Alojz... Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Strana bez identifikátorov

"Nie je to prvýkrát, čo strane chýbali oficiálne priestory. V roku 2017 komentátor portálu Aktuality.sk Dag Daniš upozorňoval, že strane chýba poriadna adresa a sídlo. Strana nemala vtedy nijakých zamestnancov, ani dohodárov." Pripomína startitup.sk.
Dodatok

„OĽaNO je jediným politickým zoskupením, do ktorého neexistuje prihláška a ktorého názov nevlastní strana, ale predseda strany ako súkromná osoba,“ pripomenul už dávnejšie podľa startitup.sk Alojz Hlina.

Hlina o Matovičovi: Ľudia, už by sme mohli prestať blbnúť. Premiéra buď máme, alebo nemáme"
Alojz Hlina po oznámení Igora Matoviča, že na čas by sa vzdal časti kompetencií, napísal v statuse svoj pohľad na jeho nápad. Považuje to za ďalšie premiérove alibi. Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Michal Filek