Je paralelná súvislosť medzi počtom zaočkovaných a počtom mŕtvych?
24 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Takmer vo všetkých krajinách, ktoré už masívne očkovali, paralelne s počtom zaočkovaných rastie aj počet smrteľných prípadov.


Zdá sa, že takýto trend zaznamenáva teraz aj Rakúsko. Vláda varuje pred rastom takýchto prípadov a opätovne sprísňuje, alebo predlžuje opatrenia, ako napríklad karanténu po príchode do Rakúska, píše epochtimes.de.


Rakúsko začalo s očkovaním pomerne váhavo a do 19. marca 2021 zaočkovalo 10,48 percenta svojej populácie jednou dávkou a 3,51 percenta má už aj druhú dávku. Očkovanie výrazne zintenzívnilo až od polovici februára. Približne v tomto čase sa krivka prípadov ochorenia na koronavírus zmenila a začala rásť, pričom od polovice novembra mala už klesajúci trend. Počet testov už pritom v polovici januára dosiahol astronomickú výšku.


Liek proti Covidu, ktorý o polovicu znižuje nutnosť hospitalizácie, máme doma všetci
Aspirin pri Covide znižuje nutnosť hospitalizácie a bráni úmrtiu. Vedci odpozorovali až 40-percentný pokles nutnosti hospitalizácií. Prekvapujúcou informáciou bolo, že zaznamenali takmer o 50 percent menej úmrtí. Aspirín je obzvlášť „atraktívny“,... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Počet prípadov sa však spočiatku ďalej znižoval a podiel pozitívnych bol podstatne vyšší. Počet prípadov však opäť stúpol, keď sa zintenzívnilo očkovanie.



Nemožno dokázať, ale ani vyvrátiť príčinnú súvislosť medzi očkovaním a úmrtiami

Podobná situácia je aj v Izraeli. Rástol tu nielen počet chorých na koronavírus, ale stúpali či klesali aj úmrtia paralelne s intenzitou očkovania.


S astronomickým nárastom počtu testov je ale aj oveľa viac falošne pozitívnych výsledkov. Takýto vývoj možno vidieť aj v iných krajinách, napríklad v Írsku.


EÚ príliš „váha“ so schválením ruskej vakcíny, tvrdí regionálny riaditeľ WHO pre Európu
Regionálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie pre Európu uviedol, že kontinent „skutočne potrebuje“ ruskú vakcínu Sputnik V. EÚ zápasí s nedostatkom schválených vakcín, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Marek Molnár

Údaje z Rakúska a Izraela nemôžu dokázať, ale ani vyvrátiť príčinnú súvislosť medzi očkovaním a úmrtiami. V súvislosti s hromadením úmrtí v časovej súvislosti s očkovaním je potrebné ďalšie skúmanie.


Zaujímavé je napríklad, že v domovoch pre seniorov v Rakúsku sa po očkovaní vyskytli prípady ochorenia na koronavírus, hoci pred ním týždne či mesiace neboli v zariadeniach hlásené žiadne prípady. Jedným z vysvetlení môže byť, že očkovaním sa preukázateľne oslabí imunitný systém. V štúdii klinických pokusov sa uvádza, že T-bunky sa jeden až tri dni po očkovaní výrazne zredukujú. Možno uvažovať aj nad tým, že vírus už osoby mali v sebe, ale infekcia prepukla až po oslabení imunitného systému.


Sprísňovanie a predlžovanie opatrení, ako napríklad pri karanténe po príchode do Rakúska, ktoré by mali platiť až do konca mája, Rakúšania vnímajú už skôr ako šikanovanie a metódu, ako prinútiť ľudí, aby sa dali zaočkovať, dodáva epochtimes.de.


https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/24/dalsia-studia-o-neucinnosti-rusok/