Hana Hegerová mala ťažký život: Zomrel jej syn a skončila vo väzení!
24 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Bola označovaná za kráľovnú šansónu. Vďaka talentu, šarmu a usilovnosti patrila Hana Hegerová medzi ikony československej hudobnej scény. Jej život však nebol vždy jednoduchý. Sprevádzali ju veľké problémy a komplikácie, píše portál Šíp.



Začala spievať, lebo bola chudobná

Hana Hegerová sa narodila roku 1931 v Bratislave. Hovorí sa o nej, že spievať začala preto, lebo nemala na zaplatenie uhlia. Sama si robila srandu, že keby vtedy mala ústredné kúrenie, možno by spievať nikdy nezačala.

Keď sa dostala do pražského divadla Semafor, spoznala aj budúceho manžela Dalibora Hegera, s ktorým splodila syna Matúša. Hviezdna kariéra na seba potom nenechala dlho čakať. Vystupovanie v Semafore z nej urobilo celebritu prvej triedy. Manželstvo však nevydržalo a pár sa rozviedol.

Legendárna speváčka Hana Hegerová zomrela vo veku 89 rokov
Kráľovná nezabudnuteľných hitov Hana Hegerová († 89), ktorá sa nimi hlboko vryla do českej i slovenskej populárnej scény, vystúpila do hudobného neba, informuje portál Aha!. Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Timotej Dudka

Mnoho nešťastia vo speváčkinom živote

Potom prišlo ďalšie nešťastie. Režim Hane zakázal spievať. V tom čase sa zoznámila s ďalším mužom, režisérom Janom Roháčom. Rozumeli si vo všetkých smeroch. Hegerová s ním vraj dokonca čakala dieťa, ktoré však, bohužiaľ, potratila. Nakoniec ani tento vzťah nevydržal. Bolo to kvôli jeho večným neverám. Hana sa utopila vo svete šansónov, ktoré možno aj vďaka svojim skúsenostiam vedela tak precítiť. Dosiahli veľkých úspechov u nás i v zahraničí.

Potom sa na ňu začala valiť jedna katastrofa za druhou. Na začiatku 80. rokov sa Hegerová dostala do väzenia, kde strávila pol roka. Do smrti však tvrdila, že išlo o chybu účtovníčky, ktorá omylom poslala peniaze určené pre Karla Gotta na speváčkin účet a ona si to nevšimla. Vtedy však išlo o závratnú sumu jeden milión korún.

Hana Hegerová: Tajomstvo úspechu jej najväčšieho hitu odhalené!
Aj keby sa smelo spievať, Hanu Hegerovú by ste už na pódiu nestretli. Z rádia ju ale stále započuť môžete. Jeden zo spoluautorov jej najväčšieho hitu teraz prezradil tajomstvo, informuje portál Stars24. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Timotej Dudka

Väzenie aj predčasná smrť syna

Bohužiaľ, ani po revolúcii nebola speváčka šťastná. Síce prišla nová doba, mohla vystupovať, kde chcela, smela si hovoriť, čo chce, ale dostihla ju ďalšia rana. Predčasne zomrel jej jediný syn Matúš. Stalo sa to v roku 2015, keď mal šesťdesiat rokov. Hana o jeho skone nikdy nechcela hovoriť. Povedala len, že nešlo o rakovinu, ale že išlo o smrteľnú chorobu. Našťastie po ňom zostali vnuci Matúš a Marek, ktorým sa snažila byť dobrou babičkou.

Hana by tento rok oslávila deväťdesiat rokov. Niekoľko posledných rokov sa na verejnosti však už neobjavovala. Mala za sebou srdcovú aj mozgovú príhodu a nemohla chodiť. Nakoniec herečka zomrela včera, 23. marca 2021.

Počas života získala mnohé ocenenia. V roku 2002 dostala medailu Za zásluhy, je tiež držiteľkou rytierskej hviezdy francúzskeho Radu umenia a literatúry. V roku 2013 ju povýšili na komandéra francúzskeho Radu za zásluhy. Aj český prezident Zeman jej udelil Rad TG Masaryka I. triedy a slovenský prezident Kiska jej zas udelil Rad Ľudovíta Štúra II. triedy.

Kráľovnej Alžbete pripravovali svadobné šaty ženy v Banskej Hodruši. Ani netušili pre koho sú
Písal sa rok 1947, keď sa vydávala anglická kráľovná Alžbeta II. za princa Philipa. Súčasťou jej svadobných šiat bola čipkovaná vlečka dlhá päť metrov, ktorá bola zhotovená v Čipkárskej škole v Banskej Hodruši, píše vo svojom príspevku na Facebooku... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Timotej Dudka