Smer-SD víta, že prezidentka požiadala premiéra o demisiu
23 | 03 | 2021 I tasr

Opozičný Smer-SD víta, že prezidentka SR Zuzana Čaputová verejne vystúpila a požiadala premiéra Igora Matoviča (OĽANO) o demisiu. Smer-SD skonštatoval, že vyzvať premiéra na odchod mala hlava štátu už minulý týždeň.


"Smer-SD víta, že po našich opakovaných výzvach prezidentka SR Zuzana Čaputová verejne vystúpila a urobila to, čo mala urobiť už minulý týždeň. Požiadať Igora Matoviča o demisiu. Žiaľ, s takýmto časovým odstupom a vzhľadom na súčasnú politickú situáciu už nemajú slová pani prezidentky takú vážnosť, akú by mali pred niekoľkými dňami," vyhlásila strana v stanovisku, ktoré TASR zaslal hovorca Ján Mažgút.

Prezidentka v utorok popoludní vyhlásila, že je nevyhnutné, aby premiér Matovič svojou demisiou umožnil uzavrieť dohodu koaličných partnerov na rekonštrukcii vlády. Skonštatovala, že čas vládnej kríze nepomohol a ďalej sa prehlbuje. Upozornila tiež, že vláda je orgánom verejnej moci a poukázala na stále trvajúcu pandémiu nového koronavírusu na Slovensku.

MIMORIADNE: Prezidentka Čaputová vyzvala Matoviča k demisii
Je nevyhnutné, aby premiér Igor Matovič (OĽANO) svojou demisiou umožnil uzavrieť dohodu koaličných partnerov na rekonštrukcii vlády. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová vo svojom utorňajšom mimoriadnom vyhlásení ku koaličnej... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR