Povinnosť nosiť rúško sa našich politikov asi netýka. Čo na to polícia?
23 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Polícia každý týždeň posiela štatistiku, koľkých ľudí riešila aj za porušenie povinnosti nosiť rúško. Pričom v takomto prípade hrozia pokuty na mieste až do 1000 eur. No naši politici sú voči pokutám, zdá sa, imúnni, píše portál tvnoviny.sk.


Jesenné protesty, na ktorých viacero politikov vystupovalo bez rúšok, nemajú stále takmer žiadnu dohru. Polícia síce tvrdí, že sa týmito prípadmi zaoberá, no nepovedala ako. "Informácie ku konkrétnym osobám, či už fyzickým alebo právnickým polícia neposkytuje," znela odpoveď.

Aj počas vlaňajších novembrových a decembrových protestov bolo nosenie rúška povinné. No viacero politikov i verejne známych ľudí toto opatrenie odignorovalo. Niektorí dokonca nabádali ostatných, aby si rúška z tvárí zložili.

Takéto konanie môže byť podľa trestného zákona podozrením z podnecovania na trestný čin alebo na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti, za čo hrozia dva roky za mrežami. Samotní previnilci priznali, že za nenosenie rúšok zatiaľ nepykali.

Polícia pátra po Kollárovom kamarátovi Rajeckom, s ktorým boli spolu na Kube
22 | 03 | 2021 | editor01hd


K danej veci sa ale vyjadril napríklad expremiér Fico: "Ak rátam tie priestupky, ktoré sa týkajú môjho rúška, tak mám doma už asi jedenásť predvolaní."

Úplne inú skúsenosť má bývalý sudca Štefan Harabín, ktorý hovorí, že mu žiadna pokuta neprišla. "Stále chodím bez rúška. Veď sa prechádzam po celej Bratislave. V električke, po meste, chodím okolo policajtov. Všetci ma pozdravia a hovoria, že mám pravdu," prekvapuje Harabín.

Ako to teda naozaj je? Bežný občan sa pomaly bojí ísť bez rúška pred dom so smeťami, no nedodržiavanie zákona pánom exsudcom policajti ešte podporujú?

Fico sa rozhovoril o tajomných návštevách, poradách na veľvyslanectve USA a úlohe Kisku
Fico po troch rokoch od rekonštrukcie jeho vlády hovorí o oklamanej verejnosti, tajomných návštevách zo zahraničia, koordinačných poradách na americkom veľvyslanectve a vtedajšej úlohe Andreja Kisku Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Gabriel Matta