Polícia pátra po Kollárovom kamarátovi Rajeckom, s ktorým boli spolu na Kube
22 | 03 | 2021 I editor01hd
Polícia pátra po 42-ročnom Gabrielovi Biherczovi a 52-ročnom Tomášovi Rajeckom. Obaja sú obvinení z korupcie. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti, uvádza TASR.

Bihercz má podľa polície trvalé bydlisko v obci Čierny Brod v okrese Galanta. Je obvinený z pokračovania prečinu podplácania.

Rajecký má  trvalé bydlisko v Bratislave a je obvinený z pokračovania obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku.



Obvinený Rajecký je kamarátom predsedu NR SR a Sme rodina Borisa Kollára. V minulosti spolu strávili dovolenku na Kube. Spolu s nimi sa pobytu zúčastnili aj členovia zločineckej skupiny piťovcov Juraj Ondrejčák, prezývaný Piťo, a Matej Šalaga. Ondrejčák aj Šalaga sú odsúdení na dlhoročné tresty za obzvlášť závažnú trestnú činnosť a za založenie a zosnovanie zločineckej skupiny. Ondrejčák aj Šalaga sa podieľali na niekoľkých vraždách. Rajecký s Ondrejčákom mali v minulosti množstvo spoločných obchodných aktivít.

Na spoločnú dovolenku na Kube zabezpečoval nákup leteniek pre celú skupinu vrátane Borisa Kollára práve firma Tomáša Rajeckého.

"Národná kriminálna agentúra žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po dvoch obvinených z korupcie. Doposiaľ vykonanými previerkami a opatreniami sa hľadané osoby nepodarilo vypátrať," uvádzajú policajti. Akékoľvek informácie, ktoré môžu pomôcť k vypátraniu, môžu ľudia poskytnúť polícii na bezplatnom telefónnom čísle 158.