Opatrovateľku, ktorá sa prechádzala po Moskve s useknutou hlavou štvorročného dievčaťa, čaká deportácia
23 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
Je ťažké uveriť, že pestúnka Gulchehra Bobokulová, ktorá vstúpila do súdnej siene s úsmevom, šokovala pred časom národ brutálnou vraždou a odrezaním hlavy ťažko postihnutého dieťaťa, o ktoré sa mala starať. Teraz je pripravená na deportáciu, informuje portál RT.




Sudca v roku 2017 rozhodol, že Bobokulová je vinná zo zabitia štvorročnej Nasťe Meščerjakovej, ktorá trpela vrodenou chybou, ktorá jej neumožňovala chodiť, ako aj epilepsiou a poruchami učenia. Rok predtým  Bobokulova dievča uškrtila a odrezala mu hlavu nožom.

Opatrovateľka potom zapálila byt a odviezla hlavu taxíkom na stanicu metra na východe ruského hlavného mesta. Tam sa začala modliť, kričala „Alláhu akbar“ a oznámila, že sa odpáli bombou. Polícia ju krátko nato zadržala.

V pondelok ruské ministerstvo vnútra oznámilo, že uzbecká občianka Bobokulova bude po ukončení liečby nariadenej súdom v psychiatrickom zariadení deportovaná do vlasti. Podľa úradníkov bolo rozhodnutie prijaté kvôli „nežiadúcemu“ povoleniu zostať v krajine.

„Skutočnou pandémiou bude očkovanie,“ šokuje rakúska hlásateľka
„Covid pas nie je cesta ku slobode, ale pomalé umieranie,“ vraví šéfredaktorka rakúskeho Wochenblicku Elsa Mittmannsgrube. Uviedol Odysee.com. Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič


Psychiatrické vyšetrenie zistilo, že 39-ročná bývalá opatrovateľka detí trpí chronickou duševnou poruchou. Obvinili ju z vraždy dieťaťa, podpaľačstva a nepravdivého hlásenia o bombe.

Tento zločin spôsobil v Rusku senzačnú mediálnu búrku, najmä po zverejnení videa, na ktorom Bobokulova uviedla, že zabila Nasťu ako „pomstu“ za úlohu Ruska v prebiehajúcom konflikte v Sýrii. V klipe trvala na tom, že ruský prezident Vladimir Putin „prelial moslimskú krv"

Streľba v supermarkete v Colorade si vyžiadala 10 mŕtvych
Najmenej desať mŕtvych si vyžiadala pondelňajšia streľba neznámeho ozbrojenca v supermarkete v meste Boulder v americkom štáte Colorado. Medzi obeťami na životoch je aj jeden policajt. Domnelého páchateľa zadržala polícia. S odvolaním sa na... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | tasr