Dáta bez pátosu: Sme škvrnou na mape Európy! A to je veľmi dobre
23 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Pri pohľade na mapu Európy okamžite udrie do očí biely fľak. Nielen Slovensko, ale aj Česko totiž svieti v kontraste s ostatnými krajinami. Upozornili na to analytici z internetového think thanku Dáta bez pátosu a na mysli majú mapu prírastku nových prípadov ochorenia COVID-19 na starom kontinente.


Jednoducho povedané, vývoj pandémie je aktuálne u nás v porovnaní s okolitým krajinami na dobrej ceste. „Biela škvrna v obkľúčení čiernych krajín. Na toto sme čakali 6 dlhých mesiacov,” analyzujú situáciu internetoví odborníci.

„Proste máme pred sebou obdobie pokoja a zlepšovania sa, poklesov (spolu s Čechmi). Zatiaľ čo ostatní idú do problémov,” podali po lopate dátoví intelektuáli z analytickej platformy. „Sme v partii Slovenko/ČR/UK/Španieli/Portugalci. V súčte infikovaní + očkovaní za posledných 6-8 mesiacov máme vysoké % obyvateľstva. Spolu s časťou obyvateľstva s prirodzenou/získanou imunitou proti korona nákazám sme na tom asi veľmi dobre. Relatívne,” píšu analytici v statuse.

Klub 500: Zrušenie maturitných skúšok je bezprecedentné rozhodnutie
Zrušenie maturitných skúšok je bezprecedentné rozhodnutie, ktoré je nezodpovedné voči študentom, rodičom, učiteľom, škole aj spoločnosti. Klub 500 považuje tento krok ministra školstva za hanebný, nepremyslený a unáhlený. Združenie najväčších... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | tasr

Pridáme a sme voľní?

„Daň ku koncu marca po roku s koronou: vysoký počet priamych (10 000), nepriamych (2 000), podružných (cca. 8 000) úmrtí s pandémiou. Ak je smrtnosť okolo 1,0-1,5 % tak budeme mať implikovane 1,3 mil. – 2,0 mil. infikovaných,” zahypotetizovali štatisti.

„Pridajme v tempe očkovania a o 2 mesiace sme voľní? Čo Vy na to?” položili optimisticky ladenú otázku na záver. Doplnili, že podobné úvahy podporujú české diskusie aj dáta z Dánska a Luxemburska.

Uhádnite, koľko štátov EÚ tak šikanuje svojich občanov testovaním, ako SR! Zisťoval Europoslanec Uhrík
"Členské štáty sa 21. januára 2021 jednomyseľne dohodli na odporúčaní Rady, ktorým sa stanovuje spoločný rámec pre používanie rýchlych antigénových testov. Krajiny by mali zvážiť používanie rýchlych antigénových testov v epidemiologických... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Ivan Brožík