Chmelár: "Chcú Matoviča rituálne ukrižovať a dúfajú, že na tretí deň vstane z mŕtvych?"
23 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Andrej Doležal, minister dopravy a verejnej výstavby, minister práce, sociálnych vecí a rodiny a minister hospodárstva v jednej osobe. Ešte nikdy tu nebola situácia, aby bol jeden minister poverený vedením TROCH rezortov," hovorí Eduard Chmelár.


"A keďže pri príležitosti dnešného MDD (Medzinárodmého dňa demisií) zamierila do Prezidentského paláca s demisiou aj Mária Kolíková, mám jednu otázku... Zvládne Doležal aj štvrté ministerstvo?" Ironicky sa pýta v statuse na sociálnej sieti politológ a publicista Eduard Chmelár.

"Docent Chocholoušek odkazuje, že toto by sa už ústavne riešiť malo," komentuje Chmelár Matovičov návrh
Eduard Chmelár okamžite zareagoval na Matovičov návrh, že by mohol riadiť krajinu len tak trochu. Odporučil ho do ústavu doc. Chocholouška, bláznivého psychiatra z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje! Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Michal Filek


Reprofoto FB (@Eduard Chmelár)

Už vážne

"A teraz skúsme trochu vážnejšie (aj keď je to pri súčasnej fraške veľmi ťažké). Ak sa už hlava štátu rozhodla vytvoriť precedens a poveriť vedením rezortu člena vlády z inej strany ako je tá, ktorej podľa koaličnej zmluvy ministerstvo patrí, nechápem, prečo si nevybrala ktoréhokoľvek ministra za OĽaNO. A v tomto krízovom čase toľko nakladá na plecia jediného človeka. "
Remišovej fráza

"Ale ono je to už asi aj tak všetko jedno, lebo keď Veronika Remišová zopakuje svoju nudnú frázu, že jej ide o úprimnú snahu, aby sa kríza vyriešila čo najskôr" a vzápätí aj s koaličnými partnermi naložia premiérovi ďalšie tri ultimáta do budúceho Veľkého piatka... Tak ja už neviem, či chcú Matoviča rituálne ukrižovať a dúfať, že na tretí deň vstane z mŕtvych alebo čo vlastne očakávajú."

Chmelárov popoludňajší pocit nudy: "Dobšinského rozprávky sú lepšie"
"Nuda. Dnes zatiaľ nikto nepodal demisiu. Dokonca sa z posledných správ o vývoji pandémie zdá, že stačí, aby Matovič nevládol a čísla sa automaticky zlepšujú," tvrdí Eduard Chmelár. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Treba to zabaliť

"Čo ešte potrebujú, aby pochopili, že to treba zabaliť. Že títo kohúti na jednom smetisku sa nikdy nedohodnú? Nech Doležala poveria hoci aj riadením všetkých ministerstiev, celej vlády, nič to nemení na tom, že toto je rozklad. Krach uprostred pandemickej krízy. Srašné zlyhanie. A každý deň tohto trápenia navyše prináša Slovensku ťažké škody. Hospodárske, sociálne aj tie najhoršie, straty na životoch. Neviete to, choďte od toho!

(Medzititulky red. HD.)

Chmelár: Sulík sa vyšachoval. Remišová sa pravdepodobne dohodne s Matovičom na pokračovaní
Riško zrejme neudržal druhý balónik. Myslí si to analytik Eduard Chmelár. SaS zrejme z vlády odíde, no dnes je najpravdepodobnejší scenár ten, že Veronika Remišová sa s Matovičom dohodne na výmene premiéra a pokračovaní v trojkoalícii.... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Michal Filek