Čarnogurský ml.: Sme jediný štát kde maturity stopla politická nekompetentnosť vlády
23 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Minister školstva Branislav Gröhling v pondelok oznámil, že maturitné skúšky, tak ako ich poznáme, sa nebudú konať ani v tomto školskom roku. Na túto informáciu zareagoval aj právnik Ján Čarnogurský mladší. Ten sa v statuse na sociálnej sieti vyjadril, že maturanti sú jednou z obetí vládnej krízy.


Väčšina žiakov sa už viac ako rok učí dištančnou formou. Zrušené boli nielen minuloročné, ale aj tohtoročné maturitné skúšky. Právnik Ján Čarnogurský mladší si ale myslí, že tohtoroční maturanti nie sú iba obeťou koronavírusu, ale aj vládnej krízy.
Minister školstva sa za celý rok vo funkcii nepohol z miesta

Tohtoroční maturanti teda nebudú mať nielen ústne maturity, ale ruší sa im aj praktická maturita a sloh, ktorý mali študenti písať. „Ešte nedávno pán minister Gröhling sľuboval, že scenár spred roka sa opakovať nebude. Jeho vyjadrenie bolo jasné. Že zrušenie maturít minulý rok bolo jednorazové riešenie v čase, keď sa školy nachádzali v časovom sklze kvôli pandemickej sutuácii. Pán minister je už rok vo funkcii. A vyzerá, že sa za ten rok nepohol z miesta,“ konštatuje v úvode Čarnogurský mladší a dodáva, že zrušenie maturít je nastavené presne tak isto ako minulý rok.



Žiaci teda ukončia strednú školu známkou, ktorá bude priemerom hodnotení zo všetkých koncoročných a z posledných dvoch polročných vysvedčení. Viac ako zvláštne vyznie podľa právnika zdôvodnenie ministra Gröhlinga: „Môže za to nielen nepredvídateľná epidemická situácia, ale aj spory v koalícii.“  Podľa Čarnogurského sa teda maturanti stali vazalmi nielen epidemickej situácie, ale aj politických šarvátok na slovenskej politickej scéne. „Sme asi jediná krajina, kde sa maturita nebude konať nie kvôli Covidu, ale kvôli politickej nekompetentnosti našej vlády,“ končí svoj status právnik.

Ján Čarnogurský ml.: „ČISTÁ“ vláda Igora Matoviča má tiež svojich „NAŠICH“ ľudí
Včerajšie zatknutie šéfa SIS Vladimíra Pčolinského vyvolalo vo verejnosti veľký ohlas. Záujem vzbudilo aj u právnika Jána Čarnogurského mladšieho. Komentoval ho v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik