Čaká nás štrajk! Zamestnanci dopravných podnikov už melú z posledného
23 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Zástupcovia zamestnancov dopravných podnikov, ktoré prevádzkujú MHD v mestách Bratislava, Košice a Prešov, vstupujú v utorok (23. 3.) do štrajkovej pohotovosti. Keďže im štát doteraz finančne nepomohol, hrozí rušenie liniek i prepúšťanie, informuje portál eReport.


Prevádzkovatelia MHD chcú štrajkom vyjadriť nesúhlas s tým, že štát doteraz finančne nepomohol ich podnikom s výpadkom príjmov spôsobeným pandémiou nového koronavírusu. Zástupcovia zamestnancov zároveň oznámili, že štrajková pohotovosť sa cestujúcich MHD nedotkne. Má byť však viditeľná, a to napríklad označením na vozidlách.

Prevádzkovatelia MHD v mestách Bratislava, Košice, Prešov a Žilina vo februári upozornili, že situácia vo verejnej doprave je po januári kritická. Bez pomoci od štátu môže prísť k rušeniu liniek a k prepúšťaniu.

Paška varuje: Južné štáty Európy k nám chcú premiestňovať migrantov! Koordinovane zvyšujú tlak
V čase zúriacej korony nám podľa bývalého poslanca SNS Jaroslava Pašku hrozí ešte väčšie nebezpečenstvo. Južné štáty EÚ vraj tlačia na Európsku komisiu, aby členským štátom odobrala právo rozhodnúť, komu udelia azyl. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Petra Demková


Výpadok tržieb v dôsledku koronakrízy označili za enormný. Zástupcovia zamestnancov dopravných podnikov na Slovensku zároveň začiatkom marca zverejnili vyhlásenie, kde varujú pred štrajkovou pohotovosťou. Štát žiadajú, aby v plnom rozsahu finančne pomohol ich podnikom a kompenzoval výpadok príjmov spôsobený pandémiou.

Ministerstvo dopravy v posledných týždňoch opakovane reagovalo, že nemôže pomôcť dopravným podnikom na Slovensku kompenzovať výpadok ich príjmov. „Ide o dopravné podniky mesta, kde ministerstvo dopravy nemá žiadne akcie/podiel, preto nemá zákonnú možnosť ani vyčlenené finančné prostriedky na priamu pomoc prevádzkovateľom MHD,” uviedol hovorca ministerstva Ivan Rudolf.

Belousovová: "Matovič chce byť vicepremiér pre boj s korupciou? Mafiáni môžu spokojne oddychovať!"
Anna Belousovová je presvedčená, že ak bude súčasný premiér bojovať s korupciou tak, ako s Covidom, príliš valné výsledky očakávať nemôžeme. Informovala o tom na sociálnej sieti. Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Michal Filek