Veterinár upozorňuje: "Ak má váš domáci miláčik problém so srdcom, môže to byť Covid"
22 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
Veterinárne stredisko vo Veľkej Británii má obavy, že prenos variantu koronavírusu z človeka na domáce zviera spôsobuje zvieratám zdravotné ťažkosti, informuje portál RT.




Kardiológ Luca Ferasina z Veterinárneho centra Ralph, ktorý je spoluautorom novej správy o infekciách Covid-19 u domácich miláčikov, tento týždeň varoval. Podľa neho „majú silné podozrenie na prenos z človeka na domáce zviera, ale nie naopak“.

Ferasin uviedol, že „nechce zbytočne šíriť paniku“, keďže podozrenia ešte nie sú potvrdené. „Veterinári by si toho mali byť vedomí, aby mohli začať testovať, ak majú podozrenie na potenciálny prípad infekcie Covid u domácich miláčikov," dodal.

Ak Matovič do stredy nezmení svoj názor, ministri za SaS podajú demisiu, odkazuje Sulík
Vládna kríza sa mala skončiť. Včerajšie večerné vyhlásenie OĽANO jej ukončenie zrejme definitívne pochovalo. Podmienky Igora Matoviča budú zrejme neprijateľné nielen pre stranu Za ľudí, ale aj pre SaS. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Ferasin zdokumentoval „náhly zvýšený počet domácich psov a mačiek s myokarditídou“ vo svojom veterinárnom stredisku medzi decembrom 2020 a februárom 2021. Poznamenal, že nárast sa časovo zhodoval s nárastom variantu Covid-19 vo Veľkej Británii.

"Žiadny z týchto pacientov s myokarditídou nemal v anamnéze srdcové choroby," prezradil Ferasin. Vyzval však na ďalšie štúdie, ktoré by skúmali "pravdepodobnosť prenosu z jedného zvieraťa na druhé".

V januári mali najmenej tri gorily v americkej zoologickej záhrade pozitívny test na Covid-19. Bolo to považované za prvý prípad prenosu z človeka na zviera. Vo februári bola najmenej jedna juhokórejská mačka pozitívna na vírus - čo priviedlo Soul k začatiu testovania domácich zvierat.

Doc. Török šokuje: Slovenskí lekári potrebujú štúdie aj na odtrhnutie toaleťáku!
Už týždne podáva pacientom liek Ivermektín. S kolegami zachránil život desiatkam pacientov. Komunikuje so špičkovými americkými odborníkmi, s ktorými si vymieňa skúsenosti. Docent Pavol Török z Košíc sa môže pýšiť, že on a jeho spolupracovníci... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Diana Zaťková