Ohnisko nákazy v očkovacom centre v Berlíne? Problémy s hygienou, chorí lekári, personál aj očkovaní
22 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Prechladnutí zdravotníci, chýbajúce rýchle antigénové testy. Jeden z lekárov sa v rozhovore pre „Neue Zürcher Zeitung“ (NZZ) sťažoval na očkovacie centrum na Výstavisku v Západnom Berlíne, kde absolútne nedodržiavajú predpísané hygienické štandardy.


V centre je zaočkovaná len tretina lekárov a prichádzajú sem aj chorí ľudia, alebo takí, ktorí chorobu len tesne predtým prekonali, píše epochtimes.de.


Primálo vakcín, preplnené vakcinačné centrá, obsadené termíny


Príliš málo vakcín, preplnené vakcinačné centrá bez voľných termínov.  Očkovanie proti koronavírusu v Nemecku teda vôbec nepatrí medzi tie ukážkové.


Len jeden z 50 pozitívne testovaných je skutočne infikovaný. Zdravých ľudí tak nútia do karantény
Väčšie testovanie by malo Nemecku umožniť postupné otváranie ekonomiky. Interpretácia výsledkov testov však zostáva nejasná. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Jeden z lekárov sa obrátil na noviny „Neue Zürcher Zeitung“ (NZZ), a poukázal na ďalšie slabé miesto v organizácii očkovacej kampane: nedodržiavanie predpísaných hygienických opatrení v očkovacích centrách.



Problémy s hygienou

Ako lekár, ktorý chcel zostať v anonymite, povedal novinám, reálna situácia, pokiaľ ide o bezpečnosť pri očkovaní v Nemecku, má ďaleko od proklamovaných hesiel politikov.  Pritom paradoxne práve bezpečnosť sa často udáva ako dôvod pomalšieho tempa očkovania v Nemecku v porovnaní s mnohými inými krajinami, kde sa minulý týždeň zastavilo očkovanie na niekoľko dní kvôli pochybnostiam o vakcíne AstraZeneca.


Vyjadrenie lekára pre „Neue Zürcher Zeitung“ neprináša práve najlichotivejší obraz bezpečnosti občanov v nemeckých očkovacích centrách, kde chýba dôslednosť.


Putina zaočkujú v utorok, no nechce prezradiť akou vakcínou
22 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Vysoká mobilita v centre ako rizikový faktor

Podľa svedectva lekára sa v očkovacom centre na Výstavisku v Západnom Berlíne síce merala teplota tridsiatke lekárov a ostatnému zdravotníckemu personálu, no medzi nimi sa objavili aj takí, ktorí mali zjavné príznaky prechladnutia, ale napriek tomu nastúpili do služby.


Z lekárov slúžiacich v centre bola zaočkovaná iba jedna tretina, hoci patria do rizikovej, a tým pádom prioritnej skupiny, ktorá si môže nárokovať očkovanie. K dispozícii však v centre nie sú ani rýchle antigénové testy, pretože chýbajú aj priestory, kde by sa testy robili.



Chorí lekári, zdravotnícky personál i očkovaní

Lekár pre „Neue Zürcher Zeitung“ tiež uviedol, že vo vakcinačnom centre je vysoké riziko nakazenia infekčnými chorobami šírenými prechladnutými či asymptomatickými lekármi a zdravotníckych personálom.  Alarmujúce je tiež zistenie, že asi 60 až 70 percent ľudí, ktorí sa prišli dať zaočkovať, prekonali krátko predtým ťažké ochorenie.


Maďarský minister zahraničných vecí: Centralizované obstarávanie vakcín Bruselom zlyhalo
Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó bez servítky vysvetli, že tí, ktorí robia z ruskej a čínskej vakcíny „ideologický“ problém, sú v komplikovanejšej situácii ako Maďari. EÚ si stojí za tým, že ruské ani čínske vakcíny nepotrebuje. Informuje... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Robert Bačinský

Vakcinačné centrum na letisku Tempelhof nemeralo teplotu

Lekári, alebo aj vypomáhajúci vojaci, ktorí do centra privážajú vakcínu, sa môžu v intenzívnej verejnej premávke infikovať, čo môže mať ďalšie ďalekosiahle následky.


„Zaráža ma neopatrnosť a ľahkovážnosť, s akou sa očkuje. Každý lekár a každý zamestnanec, ktorý pracuje v očkovacom centre, si musí vopred urobiť aspoň rýchly antigénový test. V opačnom a v najhoršom prípade sa z vakcinačného centra stane ohnisko šírenia koronavírusu,“ – rozhorčene vyhlásil nemenovaný lekár.


V očkovacom stredisku na letisku Tempelhof, kde očkoval aj spomínaný lekár, pri vstupe ani nemerali teplotu, dodáva epochtimes.de.


Bývalý šéf Pfizeru zverejňuje strašné informácie o očkovaní. Mainstream z neho robí konšpirátora
O bývalom vedcovi a riaditeľovi spoločnosti Pfizer Michaelovi Yeadonovi sa už píše niekoľko mesiacov. Po odchode do dôchodku začal verejne hovoriť, že očkovanie spoločnosti Pfizer spôsobuje neplodnosť a je vyslovene nebezpečné. Mainstreamové médiá... Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Petra Demková