Maturanti tešte sa: Minister oznámil, že maturity v tomto školskom roku nebudú!
22 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Nemožnosť riadne navštevovať školu a absolvovať tak komplexné vyučovanie má za následok to, že maturity sa v tomto školskom roku konať nebudú.


Podľa ministra školstva Branislava Gröhlinga sa na konci tohto školského roka konať nebude. Známka sa vypočíta podľa priemeru. „Maturita tento rok nebude, ruší sa sloh aj ústna časť. Známka sa vypočíta podľa aritmetického priemeru, rovnako ako vlani,“ oznámil to podľa portálu dennikn.sk minister školstva Branislav Gröhling.

Maturitné skúšky sa nekonali ani minulý rok. Viacerí odborníci upozorňujú, že to znižuje kvalitu vzdelania mladej generácie. Takisto sa mladí ľudia neučia pracovať so stresom, ktorý je s maturitami spojený. V dôsledku toho môžu ťažko znášať záťaž spojenú s vysokoškolským štúdiom. Na niektorých študijných odboroch je každá individuálna semestrálna skúška taká náročná ako maturita z jedného predmetu.

Dištančné štúdium predstavuje aj iné riziká. Žiaci a študenti prichádzajú o skúsenosti s pôsobením v kolektíve. V neskoršom živote to môže maž negatívny vplyv na medziľudské vzťahy.

Maturitu na základe aritmetického priemeru už organizovať nebudeme, vyhlásil Gröhling
Maturita na základe aritmetického priemeru, ako to bolo v školskom roku 2019/2020, sa tento rok už organizovať nebude. V koncoročnom rozhovore to pre TASR potvrdil minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) s tým, že to bola... Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR