Ovláda slovenskú politiku nebezpečná sekta? Zlo má jasnú podobu!
20 | 03 | 2021 I Gabriel Matta

Bývalý šéf SIS, aktuálne obvinený Vladimír Pčolinský, nedávno potvrdil, že predmetom záujmu tajných sú aj náboženské skupiny a sekty. Podľa jeho slov je problémom ich snaha dostať sa do riadiacich štruktúr štátu. Medzi našimi politikmi sú takí, ktorí sú ochotní sa s nimi rozprávať, píše Havran v denníku SME.


Známy teológ Michal Havran tento týždeň v denníku Sme zverejnil komentár, v ktorom píše, že “protikorupčný boj oživuje sektárske vzorce”. V titulku svojho textu tvrdí, že “Letničarska revolúcia sa deje aj na Slovensku”.
Sú aj organizovanou politickou silou

“Letničiarske hnutia, ako nám ukazuje aj slovenský prípad, nie sú iba združeniami, ktoré hovoria anjelskými jazykmi, a tvrdia, že majú dar Ducha, čo je samo osebe veľká opovážlivosť, vďaka ktorej ich mnohé krajiny považujú za sekty. A nie sú iba potulnými terapeutickými skupinami, v ktorých sa zlomení a opustení ľudia cítia dobre. Sú aj organizovanou politickou silou,” píše Havran.
Stretnutie so Stvoriteľom

Teológ pripomína, že moderné letničiarske hnutia, ktoré “si postupne získavajú prevahu nad tradičnými kresťanskými denomináciami, sa nikdy od politiky neodvrátili. V Brazílii získali moc v postave prezidenta Bolsonara, ktorý stovkám tisíc mŕtvych Brazílčanov odkazuje, že čoskoro sa vďaka tomu stretnú so Stvoriteľom.”

Netešme sa, Matovič neodíde, naopak, môže ísť do čela parlamentu
Politický analytik Ján Baránek predpokladá trojkoalíciu bez Sulíkovej SaS. Lenže aj bez Matoviča, s čím líder OĽaNO rátal asi najmenej. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Prinášajú odpoveď na boj proti korupcii

A z akého dôvodu sú pre svoje “ovečky” letničiari zaujímaví? Aj na to ponúka Havran v texte odpoveď. “Svojim stúpencom prinášajú odpoveď na boj s korupciou a morálnou nečistotou, tvrdia, že dokážu mať kontrolu nad plynúcim časom, pretože poznajú koniec dejín a vedia, ako k nemu svoje spoločenstvo doviesť, a dodávajú svetu duchovný rozmer, ktorý sa podľa nich vytratil pod vplyvom práce diabla,” uvádza Havran.

Zároveň upozorňuje, že “puritáni sú presvedčení, že vo svete ešte ostali stopy po božej prítomnosti, ku ktorej sú odhodlaní prestrieľať sa tak, ako to robili Cromwellovi muži. No zakrývajú nám, aj vzhľadom na nie príliš viditeľnú štruktúru, že sú iba ďalšou politickou cirkvou, ktorá na Slovensku zaznamenala nevídaný úspech.”
Padlí politici sú ideálny nepriateľ

Havran vo svojom komentári spomína menovite iba jediného slovenského politika a tým je expremiér a šéf Smeru Robert Fico. “V rozpadnutých a vyčerpaných spoločnostiach nič nebije do očí viac ako dekadencia politikov a na Slovensku nie je nič drzejšie, ako bola dekadencia Ficovho gangu. Puritánske doktríny majú v padlých politikoch ideálneho nepriateľa a priestor na morálnu očistu spoločnosti,” podčiarkol.

Slovensko a Medzinárodný deň šťastia: Česi sú o šestnásť priečok v porovnávaní štátov sveta vyššie
Správa o šťastí z roku 2021 predstavuje pochmúrny obraz, pretože COVID-19 zúri už niečo vyše roka. Odvtedy, čo bol zo strany WHO vyhlásený za pandémiu. Viac ako dva milióny ľudí zomreli. Depresie a smútok vyvolávajú aj chaotické rozhodnutia... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Zdôraznil však, že zlo má podľa neho opäť jasnú podobu: “Zlo je po dlhom období dematerializácie opäť stelesnené, má svoje hlavné postavy a rozhodnutia. Bez ohľadu na protivníka v Brazílii, Ghane alebo na Slovensku je predchádzajúci politik démonická bytosť a všetko musí byť podriadené jeho odstráneniu.”
Pčolinský: Snažia sa dostať sa do riadiacich štruktúr štátu

O slovách a názore Havrana možno, samozrejme, polemizovať, faktom však je, že pre sekty je slovenská politika minimálne predmetom záujmu. Aspoň podľa slov dnes už bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčoliského, ktorý aktuálne čelí obvineniam z korupcie. Ten v minulosti uviedol, že náboženské skupiny a sekty sú predmetom záujmu tajných na Slovensku.

“Dve sú významné, jedna je kresťanská a druhá iného vyznania. Problémom je ich snaha dostať sa do riadiacich štruktúr štátu, vplyv na mládež a ich ekonomické aktivity," potvrdil Pčolinský v rozhovore, ktorý 11. marca zverejnil portál Plus 1 deň.

Na otázku, či jedna zo sledovaných náboženských komunít má prívržencov medzi poslancami, možno ministrami, Pčolinský reagoval, že “existujú osoby, ktoré sú ochotné sa s nimi rozprávať”.

Taraba: "Koalícia sa dopustila najväčšieho porušovania ľudských práv od konca vojny"
"Generálny prokurátor Žilinka urobil veľký krok. Podal komplexnú a rozsiahlu žalobu na ústavný súd ohľadom Mikasových vyhlášok," napísal Tomáš Taraba Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ivan Brožík