Boris Kollár: Nemenovaný poslanec koaličnej SaS rokoval s opozíciou o povalení vlády
20 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Hnutie Sme rodina je za štvorkoalíciu. V dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Údajne to deklaroval aj na koaličnej rade. Vie si však predstaviť aj trojkoalíciu v zložení Sme rodina, OĽaNO a Za ľudí.


"Dvojkoalíciu a menšinovú vládu si predstaviť nevie." Zhŕňa portál webnoviny.sk hlavný odkaz Borisa Kollára z dnešnej relácie RTVS Sobotné dialógy.


U nás nefungujú základné veci, ktoré majú zachraňovať životy, konštatuje Peter Pellegrini
Zrušenie objednávky dva a pol milióna kusov vakcín od firmy Pfizer pobúrilo nielen verejnosť, ale aj opozičných politikov. Kriticky sa na túto tému vyjadril i šéf strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Problémy budú tak či tak

"Odchod premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) by podľa predsedu NR SR Kollára nemusel vyriešiť problémy. Ak by sa do parlamentu vrátil aj predseda strany SaS Richard Sulík, presunuli by sa do Národnej rady SR alebo na koaličnú radu. Niektorí koaliční partneri by mali podľa Kollára ustúpiť zo svojich eg a pozerať sa na záujmy Slovenska.


Zdôraznil, že on nenapáda žiadnymi statusmi koaličných partnerov. Myslí si, že sa „z toho ľudia nenajedia".



Nemáme kľúčové postavy

Nezaradený poslanec a predseda strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini povedal, že nepozná žiadnu vládu na svete, ktorá si práve teraz v čase pandémie vyberie tri týždne na riešenie svojich problémov. Podotkol, že Slovensko momentálne nemá ministra zdravotníctva ani ministra práce. Práve ich dvoch považuje v súčasnej situácii za kľúčových.

Pellegrini: Toto divadlo koalície je urážkou všetkých, živých aj mŕtvych na Slovensku
Kríza v koalícii znepokojuje opozíciu o to viac, že boj s koronavírusom sa ňou zoslabuje a bežní ľudia akoby sa dostávali na vedľajšiu koľaj. Vo svojom videu z tlačovej konferencie to kritizuje aj expremiér a šéf Hlasu-SD Peter... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Skrýva sa premiér?

Pellegrini vyčítal premiérovi, že sa skrýva. Predseda vlády má byť podľa neho vo funkcii 24 hodín denne, sedem dní v týždni. Kollár naopak tvrdí, že sa Matovič nestiahol a stále si robí svoju prácu. Ocenil, že neprilieva olej do ohňa, je zdržanlivý a nepíše „hejterské“ statusy. To však nemôže tvrdiť o Sulíkovi.
Kollár čosi prezradil

Expremiér podotkol, že sa snažia momentálne vyzbierať podpisy pod vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Kollár uviedol, že vie o konkrétnom poslancovi SaS, ktorý bol za tými opozičnými. „Keď chce koaličný poslanec povaliť vládu, tak tu sa končí sranda,“ uviedol Kollár podľa portálu webnoviny.sk, ktorý informoval o hlavných výstupoch z relácie Sobotné dialógy RTVS.


Vláda za toto musí niesť nielen politickú, ale aj trestnoprávnu zodpovednosť, tvrdí Pellegrini
Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) v jednom z rozhovor priznal, že vláda na svojom zasadnutí v decembri vedela, že ak neschvália tvrdšie opatrenia, zomrú ďalší ľudia. Expremiér a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini tvrdí, že za toto... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Gabriel Matta