Aký by bol z Hegera premiér? Bol by suchší a vecnejší ako Matovič, vniesol by do vládnutia pokoj
20 | 03 | 2021 I Ivan Čeredejev
Ak by sa stal minister financií Eduard Heger premiérom namiesto Igora Matoviča, bol by suchší a vecnejší. Do vládnutia by však vniesol pokoj. Zhodujú sa na tom viacerí odborníci, informuje portál sme.sk.
Dokáže sa ospravedlniť

"Ak sa niekoho táto tlačová beseda dotkla, tak sa mu ospravedlňujeme," zaznelo z úst Eduarda Hegera z OĽaNO pár minút po tom, čo ho v prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala za zastupujúceho ministra zdravotníctva.

Bol jediným z hnutia OĽaNO, ktorý sa ospravedlnil za vystúpenie premiéra Igora Matoviča. Ten označil odchod svojho ministra zdravotníctva Mareka Krajčího za "najabsurdnejšiu demisiu na svete" a opäť útočil na koaličných partnerov.
Posledný v prvej lige

Ako minister zdravotníctva je Heger podľa politológa Radoslava Štefančíka komunikačne zručnejší ako jeho predchodca Krajčí.

"Marek Krajčí bol niekde v druhej lige. Eduard Heger je posledný v prvej lige," myslí si. "Určite však nie je na úrovni pána Matoviča, ministra obrany Jaroslava Naďa alebo šéfa Hlasu Petra Pellegriniho."

Heger je značne zdržanlivejší, vecnejší, no používa odbornejší jazyk. Hodnotí ho tak podľa jeho predošlých vystúpení, ale aj z posledných dvoch tlačových besied už v úlohe ministra zdravotníctva, politológ Pavol Baboš.

Predĺženie núdzového stavu smeruje na Ústavný súd SR - Fico spochybnil zákonnosť jeho prijatia
„Vláda v stredu vláda predĺžila núdzový stav. My sme si otvorili všetky prístupné zdroje a sme zistili, že tento návrh bol predložený, a dobre počúvajte, ústne na rokovanie vlády SR, čiže rokovali na vláde o predĺžení núdzového stavu, to znamená o... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Pokojnejší štýl

Hegerov štýl môže na druhej strane priniesť väčší pokoj do komunikácie s verejnosťou aj vo vláde.

"V krízových časoch bude formálnejšia a viac konsenzuálna komunikácia smerom k verejnosti určite pozitívnou zmenou," hovorí Gabriel Tóth z agentúry Katedra komunikácie.

Hegerovo formálnejšie vyjadrovanie je viditeľné aj na sociálnych sieťach, kde na rozdiel od Matoviča využíva verejnú stránku ministra financií a nie svoj osobný profil.

Ako dočasný minister zdravotníctva na Facebooku Heger komunikuje, čo schválila vláda či to, že ministerstvo spustilo "čakáreň na očkovanie".

"Vyhýba sa prvoplánovým útokom alebo príspevkom z osobného života, ktoré tvorili veľkú časť obsahu Facebooku Igora Matoviča," hovorí o Hegerovi Tóth.

Kiska stíhaný za daňové podvody tvrdí, že ho prenasleduje aj vláda, v ktorej je jeho strana
20 | 03 | 2021 | Ivan Čeredejev