Navaľnyj oznámil svetu, že je v koncentráku. Informoval o tom cez svoj Instagram
18 | 03 | 2021 I Petra Demková

Zdravím všetkých zo Sektora s posilnenou kontrolou A,“ napísal Navaľnyj na Instagrame v pondelok podvečer. „Nepredstavoval som si, že je možné vybudovať sto kilometrov od Moskvy ozajstný koncentračný tábor. Všade sú kamery, všetkých sledujú a pri najmenšom porušení to hlásia,“ informuje politik. Správu prinášajú Aktuality.


„Neprestanú ma udivovať tri veci. Hviezdne nebo nad nami, kategorický imperatív v nás a ten úžasný pocit, keď si dlaňou prejdeš po svojej čerstvo oholenej hlave. Zdravím všetkých zo Sektora s posilnenou kontrolou A. S týmito slovami sa ruský opozičník Alexej Navaľnyj v pondelok podvečer cez svojich právnikov a štáb sprostredkovane prihlásil na svojom instagramovom účte, kde jeho príspevky sledujú vyše štyri milióny ľudí,“ informuje portál Aktuality.

USA uvalia na Rusko sankcie za otrávenie Navaľného
02 | 03 | 2021 | sefredaktor


Opozičný politik teda údajne komunikuje prostredníctvom právnikov a štábu. Tí majú evidentne k nemu slobodný prístup.

Ďalej Aktuality informujú, že opozičný politik na sociálnu sieť napísal: „Nepredstavoval som si, že je možné vybudovať sto kilometrov od Moskvy ozajstný koncentračný tábor. Všade sú kamery, všetkých sledujú a pri najmenšom porušení to hlásia. Zdá sa mi, že niekto tam hore čítal Orwellov (román) 1984. V príspevku opisuje i to, že sa v noci každú hodinu budí na to, ako pri ňom stojí dozorca s videokamerou, ktorý zaznamenáva, že odsúdený Navaľnyj neutiekol.“

Bývalí väzni zo spomínanej väznice v Pokrove danú kolóniu údajne opisovali ako jednu z tých najprísnejších. Podľa niektorých sa v nej väzni môžu ocitnúť v psychologickej izolácii, keď ich odrežú nielen od kontaktu s vonkajším svetom, zakázať im môžu i rozhovory s inými väzňami.

Ani investigatívnym novinárom však aktivity väzňa na sociálnych sieťach, za opisovaných podmienok, nepripadajú podozrivé.

Amnesty International odobrala Navaľnému štatút "väzeň svedomia"
25 | 02 | 2021 | sefredaktor