"Krajniak prebehol rýchlo do parlamentu, kde bude mať poslaneckú imunitu," tvrdí Harabin
18 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Demisia Milana Krajniak, ale najmä jeho náhly odchod z pozície ministra práce, sociálnych vecí a rodiny prekvapili aj exministra spravodlivosti Štefana Harabina. Na sociálnej sieti prezradil, čo za Krajniakovým krokom môže byť.


Štefan Harabin vo svojich statusoch už upozorňoval a kritizoval všetko možné. A tak je iba prirodzené, že taký záhadný odchod z funkcie, aký predviedol Milan Krajniak nemohol zostať ním nepovšimnutý. Prirodzene, má na neho svoj názor, ktorý odprezentoval na sociálnej sieti.
Krajniaka budú môcť vydať na prípadné trestné stíhanie iba so súhlasom poslancov

„Svoju demisiu vnímam ako krok k čo najskoršiemu ukončeniu koaličnej krízy,“ vyhlásil na pondelkovom brífingu Milan Krajniak. Prezidentku Zuzanu Čaputovú požiadal o uvoľnenie z funkcie v čo najkratšom čase. „Dokonca i „elektronicky“. Demisiu podľa vlastných slov Krajniak podáva preto, aby Sme rodina ukázala, že nemá žiadne personálne podmienky. A je ochotná sa vzdať niečoho preto, aby koaličná kríza skončila,“ píše v úvode statusu Harabin, podľa ktorého je ale za demisiou ministra úplne niečo iné.



„A teraz reálne. Krajniakovi hrozí rovnaký osud ako jeho komplicovi Pčolinskému. Keďže nechce, aby mu NAKA nadránom vykopla dvere a zadržala ho, tak sa vzdal postu ministra a prebehol rýchlo do parlamentu, kde bude mať poslaneckú imunitu, ktorú ako minister nemal. O jeho vydaní na prípadne väzobné trestné stíhanie, by tak najprv museli rozhodnúť poslanci hlasovaním,“ vysvetľuje Štefan Harabin a ešte dodáva: „Krajniak, okrem iného cez Lipšicovu previerku, definitívne zlikvidoval dôveryhodnosť Národného bezpečnostného úradu a jeho funkčnosť. Úradu mimoriadne dôležitého pre atlantickú bezpečnosť.“

Harabin: Vladimír Pčolinský bol popredným členom Lipšicovej organizovanej skupiny
Zadržaný riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský sa dnes vzdal nielen svojej funkcie, ale cez svoju právničku oznámil, že už nechce byť činný vo verejnom živote. Na celú situáciu zareagoval aj exminister spravodlivosti a bývalý predseda Najvyššieho súdu... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik