"Gröhling z toho chaosu, ktorý sám vyrobil, ešte aj s uľahčením vypadne," konštatuje Draxler
18 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Exminister školstva Juraj Draxler zrejme vie, prečo školy tak kritizujú prácu jeho nasledovníka Branislava Gröhlinga. To, čo sa na súčasného šéfa rezortu školstva valí stručne okomentoval na sociálnej sieti.


Nespokojnosť s ministrom Gröhlingom vyjadrujú najmä senáty vysokých škôl. Najnovšie vyzýva na odchod ministra Gröhlinga a jeho štátneho tajomníka Paulisa akademický senát Trnavskej univerzity. Prečo, to Juraj Draxler jasne pomenoval v statuse na sociálnej sieti.
Minister si tvorí zákony len tak mírnix dírnix bez konzultácií so školami

„Brani úplne kašle na rozvoj vysokých škôl, a nedokázal pre ne presadiť takmer nič ani v Pláne obnovy,“ píše jasne exminister z vlády Roberta Fica a dodáva, že štrajkovú pohotovosť tiež už vyhlásila Asociácia stredných zdravotníckych škôl. „Nepáči sa jej, že minister si tvorí zákony len tak mírnix dírnix bez toho, aby to so školami dopredu konzultoval, alebo ich aspoň informoval. Tento stav pritom trvá už dlhé týždne. Minister povyhadzoval ľudí, podosadzoval svoju kliku, a začal reformný chaos. Sťažujú sa školy, odbory, asociácie,“ konštatuje Draxler.



Exministrovi školstva vadí, že len médiá to nijako neodrážajú. „Branimu dokonca vydávajú vyslovene propagandistické články. Jeden, v Denníku N od redaktorky Gdovinovej, ma minulý týždeň doslova šokoval. Znelo to ako platený inzerát. Teraz z toho chaosu, ktorý sám vyrobil, ešte s uľahčením vypadne a bude sa, ako zvyšok SaS, tváriť, aký principiálny postoj zaujali,“ končí svoj kritická status Juraj Draxler.

Draxler: "Najskôr som tomu „čisteniu“ fandil, ale teraz? V akom režime to preboha žijeme?"
Smrť väzobne stíhaného advokáta Ľubomíra Krivočenka z kauzy Dobytkár na Covid, ale najmä jej okolnosti, nenechal bez povšimnutia vo svojom statuse ani exminister školstva Juraj Draxler. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik