Fico s Bielikom boli v televízii ako dvaja nováčikovia na nudapláži
17 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

 „Ak sa dvaja dohodneme, že si dáme tie rúška dole, tak môžeme,“ navrhol moderátor TA3 Bielik expremiérovi Ficovi. Presne tak, ako keď chalan berie svoju milú prvý raz na nudu a je celý zvedavý.


V čase, keď začína byť na Slovensku povinné nosenie FFP2 respirátorov vo všetkých interiéroch, sa udiala nevídaná vec. Počas živého vysielania moderátor televízie TA3 Peter Bielik navrhol bývalému premiérovi Robertovi Ficovi, že si respirátory dajú dole a budú debatovať len tak - "naostro". Všimli si to mnohí, my citujeme portál ereport.sk.

Na väzbu Moniky Jankovskej nie sú absolútne žiadne dôvody, tvrdí Fico
Na väzbu Moniky J. nie sú absolútne žiadne dôvody. V pondelok na tlačovej konferencii to vyhlásil predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico v reakcii na rozhodnutie Krajského súdu (KS) Trnava väzobne stíhať bývalú štátnu tajomníčku rezortu... Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Fico prišiel bez plexiskla

Hrkútnie oboch aktérov v úvode relácie sa v podstate začala povzdychom Roberta Fica.  „Pán redaktor, škoda, že nemám to svoje svetoznáme plexisklo. Lebo by ste sa mali možnosť presvedčiť, že sa veľmi usmievam na tom, čo bolo pred chvíľou povedané,“ reagoval Fico na Bielikov úvod do relácie. Bielik to zrejme zobral ako výzvu. „Ak sa dvaja dohodneme, že si dáme tie rúška dole, tak môžeme,“ navrhol moderátor. „Môžeme? Ja budem veľmi rád,“ potešil sa Fico. "Nuda" v štúdiu pokračovala až do konca rozhovoru.
Bielik dostal poza uši

Netrvalo dlho a túto trúfalosť poriadne podľa ereport.sk moderátorovi „osladila“ poslankyňa Za ľudí Andrea Letanovská. Lekárka totiž vystúpila v štúdiu po Ficovi. „My si rúška necháme?“ opýtal sa Bielik. „Áno, a som veľmi vďačná, že ste si respirátor nasadili. Veľmi to oceňujem. Vaša televízia má veľkú sledovanosť a je veľmi dobre využiť každú príležitosť, aby ste išli príkladom všetkým. Pretože je veľmi zhubné myslieť si, že s dôležitosťou politika klesá riziko prenosu infekcie,“ začala svoj príhovor Letanovská.
Frivolnosť a trest

Mierne zaskočený moderátor sa zmohol iba na pár slov: „Nebolo to o dôležitosti politika, bola to moja ľudská reakcia. Beriem, ak som urobil chybu, budem si za to niesť zodpovednosť,“ odpovedal Bielik.

Povinnosť nosiť respirátor FFP2 v interiéroch platí na Slovensku od pondelka 15. marca.

 

Čaputová reaguje na americkú veľvyslankyňu v záhrade, Fico reaguje na Čaputovú
Prezidentka Čaputová sa po vyše týždni vyjadrila k prítomnosti americkej veľvyslankyne v záhrade prezidentského paláca, práve v deň, keď prijala aj zástupcov strán SaS a Za ľudí. Bola to úplná náhoda, tvrdí. Ficovi sa odpoveď paláca nepáči:... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Petra Demková