"Matovičova Pavlínka sa nabalila a ostatní investori odišli s holým zadkom," odhalil Čarnogurský ml.
17 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Uložených 600-tisíc eur aj s výnosom vraj vyplatili manželke premiéra Pavlíne Matovičovej. Tvrdí to Ján Čarnogurský, ktorý ako advokát zastupuje niekoľkých malých investorov skupiny Arca. A Matovič opäť nereaguje. Rovnako, ako keď investícia jeho manželky vyšla najavo, informuje Plus 7 dní.


Premiér opäť, rovnako ako pri vypuknutí kauzy, mlčí ako ryba. Len skupina Arca Čarnogurského tvrdenia popiera a vyhráža sa, že na neho podá podnet na advokátsku komoru.

Advokát Ján Čarnogurský, syn bývalého ministra Čarnogurského, zverejnil informácie o údajnom vyplatení vkladu Pavlíne Matovičovej na sociálnej sieti: „Súd začal reštrukturalizáciu spoločnosti Arca Capital Slovakia, čiže niečo podobné ako bankrot. Táto spoločnosť má desaťtisíce drobných veriteľov, ktorí tak prišli o svoje celoživotné úspory, pretože si v dobrej viere kúpili dlhopisy firmy,“ píše Čarnogurský.

Pripomína, že reštrukturalizácie firiem nikdy nie sú náhodné a vždy na tom niekto zarobí. „Pani Pavlínka Matovičová je tak­isto investorkou, v spoločnosti Arca Investment mala uložených 600-tisíc eur. Podľa našich informácií jej celú sumu nedávno vyplatili, dokonca aj s výnosom, na úkor ostatných drobných veriteľov. Tento príbeh však budeme riešiť trestnoprávnou cestou. Jej manžel, pán Matovič, nebude premiérom večne,“ dodal.

Sulík: „Nemáme lieky - Ivermektín, ani Isoprinosine, hoci sa nimi liečil aj Igor Matovič“
Sulík poskytol rozhovor denníku Sme. Rozhovoril sa o koaličnej kríze, aj odchode Mareka Krajčího. Šokoval informáciou, že premiér Matovič sa liečil liekmi, ku ktorým sa bežná verejnosť nevie dostať. Všetko sa môže však ešte zvrtnúť. „Začína zasadať... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Petra Demková


Plus 7 dní preto oslovil úrad vlády aj tlačový odbor premiérovho hnutia OĽaNO, aby sa k uvedenému mohli vyjadriť. Odpoveďou bolo mlčanie, rovnako ako pred pol rokom, keď sa pýtali na to, či premiérova žena do krachujúcej Arcy investovala. No Matovič nakoniec priznal, že jeho Pavlínka kúpila tri zmenky spolu za 600-tisíc eur.
Onedlho bude Matovič ako Fico

Podľa politológa Radoslava Štefančíka znamená každé strkanie hlavy do piesku alebo vyhýbanie sa odpovedi prehlbovanie nedôvery voči tomu, komu otázku kladieme.

„Ak chce človek robiť politiku transparentne a nemá ‚za ušami‘, tak nemá dôvod neodpovedať. Igor Matovič sľúbil kedysi nový typ politickej kultúry. Chcel politiku robiť inak, k novinárom sa správať inak. A keď niečo zatajuje, tak sa od Roberta Fica neodlišuje. Naopak, robí ten istý druh politiky,“ myslí si Štefančík.

Mažgút: Igor, ščúl ne si na školskej exkurzii v múzeu Madame Tussaud, ale v prezidentskom paláci!
Návšteva u prezidentky si vyžaduje dodržiavanie istého protokolu. No to, čo u Zuzany Čaputovej predviedol Igor Matovič sa nedá nazvať inak ako škandál. Premiérove "šaškovanie" náležite okomentoval vo svojom statuse aj hovorca Smeru-SD Ján... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Dodáva, že Matovič možno ešte nenadáva novinárom do prostitútok, ale v pozícii premiéra ešte nie je tak dlho. Možno po čase budeme svedkami aj toho. Tento spôsob nekomunikácie mu môže ublížiť práve preto, že sľuboval transparentnú politiku. „Chcel sa predsa od Roberta Fica odlíšiť aj v tomto.“
Arca vyplatenie popiera

Finančná skupina Arca Capital však Čarnogurského tvrdenia o vyplatení Matovičovej odmieta a nazýva ich vymyslenými obvineniami.

„Keďže Čarnogurského obvinenia sú preukázateľné klamstvá, skupina Arca Capital zvažuje podanie podnetu na Slovenskú advokátsku komoru na začatie disciplinárneho konania voči Čarnogurskému,“ vyhráža sa finančná skupina.

Miro Kollár: "Debatujeme o rozumnej alternatíve pomatovičovského dezolátneho vládnutia"
Miroslav Kollár odišiel pre neustále trenice z koaličnej strany Za ľudí, a preto veľmi udalosti posledných dní vníma veľmi citlivo. Zareagoval na ne aj v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Podľa nich môže byť cieľom takýchto obvinení záujem Čarnogurského mediálne poškodiť skupinu Arca Capital, vyvolať u ich veriteľov paniku i hnev a získať tak pre seba nových klientov na zastupovanie.

Podľa Čarnogurského však bolo podaných viacero trestných oznámení vo veci poškodzovania drobných veriteľov skupiny Arca, ktoré pokrývajú prednostné vyplatenie peňazí alebo prednostné dozabezpečenie pohľadávok.

„Mnohí uprednostnení veritelia nedostali priamo peniaze, ale bonitnú zábezpeku, spočívajúcu napríklad v zabezpečovacom prevode bonitných akcií alebo v záložnom práve na hodnotný majetok, čím boli poškodené práva ostatných veriteľov,“ naznačuje Čarnogurský, ako mohli byť peniažky pani Matovičovej zachránené.

Analytici sa obuli do Krajčího: Od Pfizeru odmietol tri milióny vakcín, koľko od Moderny?
Okrem troch miliónov vakcín od spoločností Pfizer/BioNTech sa Slovensko mohlo rovnakým spôsobom vzdať aj vakcín od spoločnosti Moderna. Analytici tento krok považujú za osobné zlyhanie bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, píše portál... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Timotej Dudka