Zuckerberg je príliš mocný a Facebook treba zničiť, tvrdí pracovník Facebooku
16 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Benny Thomas, vedúci globálneho plánovania spoločnosti Facebook, prezradil portálu Project Veritas, že táto firma je silná ako štát. Je potrebné ju zničiť, tvrdí. Dodal, že „žiadny kráľ v histórii“ nebol tak mocný ako Mark Zuckerberg, informuje portál  RT.


"Žiadny kráľ v dejinách sveta nebol vládcom dvoch miliárd ľudí, ale Mark Zuckerberg ním je," povedal Thomas portálu Project Veritas v rozhovore, ktorý v pondelok zverejnil zakladateľ spoločnosti James O'Keefe. Thomas tvrdil, že Facebook „vo svete spôsobuje veľké škody“. Spomenul pritom zásahy generálneho riaditeľa Facebooku Marka Zuckerberga do oblasti zdravotnej starostlivosti a dokonca aj úpravy génov.

„Vláda musí zakročiť a zničiť spoločnosti Google a Facebook,“ uviedol a dodal, že by to bolo „lepšou vecou pre svet“.



Thomas nie je prvou osobou, ktorá požaduje väčšiu vládnu reguláciu technologických gigantov v Silicon Valley. Republikáni tieto spoločnosti dlhodobo obviňujú z diskriminácie konzervatívcov. Bývalý americký prezident Donald Trump opakovane požadoval, aby Kongres zrušil oddiel 230 zákona o komunikáciách, ktorý dáva sociálnym sieťam imunitu voči žalovaniu za obsah zverejňovaný na ich stránkach a umožňuje im rozhodnúť, aký obsah na nich môže byť umiestňovaný.

Thomas tiež uviedol, že zhromaždením toľkých údajov o používateľoch ich Facebook môže ľahko ovplyvňovať. Thomas ďalej prezradil, že dokáže identifikovať „rasistických ľudí“ na základe ich údajov. Zuckeberg na rokovaní Kongresu v roku 2018 uviedol, že si nie je istý, koľko dátových bodov zhromažďuje Facebook na svojich používateľoch.

Rusko a Bielorusko majú bratské puto, tvrdí Kremeľ
Rusko a Bielorusko sú nielen priatelia, ale majú aj bratské puto. Uviedol to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorý spochybnil tvrdenie bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka, že Minsk nemá na svetovej scéne žiadnych priateľov, informuje portál... Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Marek Molnár