Vdova po Stražanovi šokovala na poslednej rozlúčke: Príčina smrti odhalená!
16 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Vo veku 77 rokov nás navždy opustila divadelná legenda Jozef Stražan. S ním sa lúčili jeho najbližší na pohrebe v Prešove, kde jeho manželka odtajnila i príčinu úmrtia, píše Nový Čas.


Rozlúčiť sa a uctiť si jeho pamiatku prišli na pohreb Jozefa Stražana († 77) rodina, priatelia i kolegovia. Umelec obdivovaný nielen v Prešove, ale i v celej republike či v Čechách, účinkoval aj v oscarovom filme Obchod na korze. Najväčší obdiv si však zaslúžil za vystupovanie v prešovskom Divadle Jonáša Záborského, ktorého sa počas viac ako 60 rokov pôsobenia stal neoddeliteľnou súčasťou.

„Nemáme správne slovo na to, čím Jožo bol. Bol to štramák a frajer. Porozprával sa s každým. Budú na neho spomínať nielen v divadle, ale aj na trhovisku,” snaží sa nájsť správne slová riaditeľ divadla Ján Honzo.

Vdova po zosnulom umelcovi prežívala rozlúčku veľmi ťažko. Jej slová o príčine komplikácií manželovho zdravotného stavu však prekvapili. Herec sa totiž nakazil vírusom COVID-19. Jeho vnučka navyše stále netuší o úmrtí jej starého otca. „Jožo bol dlhšie onkologický pacient. V decembri dostal COVID-19 a prakticky odvtedy bol v nemocnici. Máme malú vnučku v Španielsku. Dcéra doposiaľ nevie, ako jej to má povedať, boli na seba veľmi naviazaní,” uzavrela manželka prešovskej legendy.

Uznávaný slovenský herec Jozef Stražan zomrel vo veku 77 rokov
Uznávaný slovenský herec Jozef Stražan z Divadla Jonáša Záborského zomrel vo veku 77 rokov v dôsledku dlhodobých zdravotných problémov, informujú Topky. Čítať ďalej
10 | 03 | 2021 | Timotej Dudka