České médiá: Ak má zostať koalícia pohromade, premiér Matovič musí odstúpiť, tvrdí Sulík
16 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Zachovať vládu bude možné len vtedy, ak odíde premiér Igor Matovič, uviedol predseda hnutia SaS Richard Sulík. SaS sa tak pripojilo k výzve Veroniky Remišovej, píše portál Sputnik.


"Verejne vyzývame premiéra Igora Matoviča, aby odstúpil," zdôraznil Sulík. Dodal, že odíde z postu ministra hospodárstva, keď ho o to Matovič požiada. "Nie som prilepený k stoličke," uviedol Sulík. SaS požaduje odchod Matoviča k budúcemu utorku, inak opustí vládnu koalíciu. Na poste premiéra si vie predstaviť napríklad súčasného ministra financií Eduarda Hegera.

"Sme pripravení urobiť veľa ďalších ústupkov, keď dôjde ku kľúčovej veci, a tou je výmena premiéra," uviedol Sulík.

Sulík uviedol niekoľko dôvodov, prečo by mal Matovič opustiť post premiéra. "Igor Matovič spolu s bývalým ministrom zdravotníctva nezvládol boj proti pandémii," povedal. Premiér podľa jeho slov nevenuje pozornosť ostatným rezortom. "Navyše rozdeľuje spoločnosť, je v konflikte s prezidentkou, so starostami, s vedcami aj s novinármi a médiami," zhrnul Sulík.

Podpredseda Európskej komisie: Počas očkovacieho programu EÚ proti Covid-19 došlo k „chybám“
Podpredseda Európskej komisie Frans Timmermans pripustil, že očkovací program EÚ je plný „chýb“. Program je poznačený výpadkom dodávok a obvineniami z nerovnomerného rozdelenia, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Marek Molnár