Potrebujeme modlitbovú reťaz na tieto dni. Je to boj s diablom, napísal vraj šéf úradu vlády
16 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

V hnutí premiéra Igora Matoviča to vrie rovnako ako v celej koalícii. OĽaNO sa radí ako ďalej, no zdá sa, že na pomoc si okrem vlastných síl povolávajú aj tie božie. Teda aspoň sa o to pokúšajú, ako to vyplýva z reakcie šéfa Úradu vlády SR.


Matovičove OĽaNO musí riešiť situáciu, aká tu od volieb nebola. Nie s pandémiou COVID-19, ale s krízou v koalícii. Dve zo štyroch strán totiž žiadajú odchod premiéra z funkcie. O neštandardnej pomoci, ktorou by chceli vyriešiť vládnu krízu, sa mal zmieniť na sociálnej sieti šéf úrady vlády Július Jakab, informuje portál 1.pluska.sk.
Vláda sa pomaly rozpadá, premiér sa však zatiaľ do zabudnutia odísť nechystá

Jakab mal na sociálnej sieti uviesť: „Začali sa najťažšie rokovania o budúcnosti Slovenska. Modlite sa. Je to zlé, potrebujeme modlitbovú reťaz na tieto dni. Je to boj s diablom.“ Prosí vedúci úradu vlády Július Jakab. Mal pridať aj P. S.: "Môžete poslať ďalším. Vďaka, Boh žehnaj Slovensko!“

Jakab však tvrdí, že s citovanými slovami nemá nič spoločné. „Neviem, kto je za tým, ale ja som takúto správu nikdy nenapísal,“ snažil sa brániť. Takže, kde je vlastne pravda? Pomôže v čase koaličného cirkusu Matovičovi rozhodnúť pre seba celkom iný boj? Svetský? A pritom sa všetky škriepky a prekáračky zdali už-už zažehnané. Krehkú dohodu a memorandum dobrého vládnutia však zmietol zo stola sám premiér Igor Matovič za taký krátky čas, že to nečakali ani tí najväčší pesimisti. A stačilo mu na to málo - postaviť sa pred novinárov!

Na premiérove slová pohoršene reagoval nielen líder SaS Richard Sulík, ale aj šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. Obaja zhodne tvrdia, že s premiérom Igorom Matovičom sa jednoducho už vládnuť nedá. SaS dokonca na pondelňajšej tlačovke vyhlásila, že ak premiér do stredy 24. marca neskončí vo funkcii, odídu z vlády.

Strana Za ľudí síce taká rázna nebola, no slovami jej líderky Veroniky Remišovej ani oni nevylúčili odchod z koalície. Demisiou však pohrozila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. O pár desiatok minút sa rozhodol rezignovať minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak zo Sme rodina. Ako sa teda „veľký tresk“ v koalícii skončí, to sa uvidí najneskôr do budúcej stredy.

Belousovová: Nech sa Matovič, Sulík a Remišová chytia za ruky a idú „do psej matere“. A Kollár s nimi!
Odstupovanie a neodstupovanie ministrov či samotného premiéra už väčšina bežných Slovákov považuje za trápne divadlo. Rovnaký názor má aj expolitička Anna Belousovová, ktorá to opísala aj vo svojom statuse. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik