Raz to skúsili a už im to prirástlo k srdcu! Čomu podľahli Adela Vinczeová a Mariana Ďurianová?
15 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Dôvodov, prečo začať s cvičením jogy, by sa našlo hneď niekoľko. Niekto sa chce rozvinúť po telesnej stránke, iný po tej duchovnej. Joge podľahlo niekoľko známych tvárí! Čo na nej fascinuje Adelu Vinczeovú a Marianu Ďurianovú? Portál Plus jeden deň vyspovedal obe.




Pluska


Adela Vinczeová (rodená Banášová) cvičí jogu so svojou trénerkou Lindou Nývltovou, momentálne však len online, kvôli stále pretrvávajúcej pandémii. A ako dlho sa joge venuje? "Cvičím s prestávkami. Dva roky cvičím, tri roky necvičím. Aktuálne cvičím pravidelne asi rok," prezradila Adela. Jej obľúbeným cvikom je šavasana - poloha, ktorá sa používa na relaxáciu na záver cvičenia.

"Oddych po celej hodine, lebo je to často namáhavejšie, než hodina vo fitku," tvrdí moderátorka. Okrem jogy rada pláva či v zime lyžuje.

 

 

Pluska


Bežnou súčasťou života moderátorky spravodajstva Mariany Ďurianovej je joga od roku 2011. Vtedy bola v Indii na ajurvédskom pobyte. Ájurvéda je systém alternatívnej medicíny s historickými koreňmi na indickom subkontinente.

"Veľmi sa mi páčil ten konkrétny štýl – hathajoga, a tak som ju aj po návrate domov vyhľadala. A odvtedy sa joge venujem. Aj keď som mala kratšie či dlhšie prestávky, vždy som sa k nej vrátila," prezradila pôvabná moderátorka.

Na otázku, aký je jej najobľúbenejší cvik, odpovedala jasne: "Sarvangasána – sviečka. Táto pozícia je považovaná za kráľovnú medzi jogovými asánami. Poskytuje úľavu dolným končatinám a srdcu. Dokonca čistí pľúca, čo je veľmi aktuálna téma. Má mnoho ďalších skvelých účinkov, napríklad spomaľuje starnutie pleti, zjemňuje vrásky. Pre mňa je vhodná aj preto, že reguluje štítnu žľazu. A hlavne sa v nej cítim veľmi príjemne," nevedela sa vynachváliť Ďurianová.

Rozzúrený Viktor Vincze sa hádal s fanúšikmi v komentároch: Takto ste ho ešte nevideli!
Už to nevydržal! Na sociálnych sieťach pochválil zodpovedných ľudí. A potom si to nepríjemne zlízol. Viktor Vincze to však len tak nenechal, píše Pluska. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Timotej Dudka