"Za premorovanie platíme stovkou životov denne. A môže prísť ďalšia vlna," hovorí Visolajský
14 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Čím viac sa blíži Veľká noc a čím menej naše koaličné strany zaujímajú občania, tým je jasnejšie, čo nás čaká. V podstate to potvrdzuje aj odborný názor lekára Petra Visolajského.


"Napriek odporúčaniam vláda opäť neprijala také opatrenia, ktoré by významne zrazili výskyt infekcie na Slovensku." Konštatuje v úvode svojho statusu na sociálnej sieti Peter Visolajský."
Pandémiu nerieši štát, obyvateľstvo sa premoruje

"Stav pandémie v našej krajine sa dá nazvať premorovanie. Z priebehov pandémie v krajinách, kde s pandémiou nebojovali efektívne, ale už aj z niektorých našich okresov – napríklad Orava či Nitra – vidno, že pandémia po dosiahnutí istého vrcholu načas opadne. Či už s väčšou, či menšou pomocou zmeny správania ľudí (v dôsledku vystrašenia) a prijatých opatrení. Ale hlavne s významnou rolou čiastočného premorenia." Píše Peter Visolajský.

Visolajský zúri: Nemáme na nadčasy sestier ale na vládny špeciál pre jedného pacienta, to áno!
Predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský sa vo svojom najnovšom príspevku na sociálnej sieti pýta vlády a hlavne ministerstva zdravotníctva: Nie je nám tu na Slovensku ani trochu trápne? Visolajský sa zamýšľa nad absurdnosťou... Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Krutá cena za nečinnosť

"Za takéto krátkodobé zlepšenie daná oblasť zaplatí nielen ľudskými životmi, ale aj ekonomickými následkami. Existuje predpoklad, že stav, aký sme videli na Orave či v Nitre, môže nastať aj v celom štáte (po veľmi vysokom počte infikovaných nastane pokles). Teda, že časom počet infikovaných dočasne klesne."

Ďalšie stovky mŕtvych

"Ak nič neurobíme, bude nás to čakanie stáť sto odvrátiteľných úmrtí denne. Avšak toto sú skúsenosti priebehov s pôvodnými variantami vírusu. Príchod nových mutácií na Slovensko by mohol súčasnú situáciu u nás dokonca zhoršiť a do tejto prebiehajúcej vlny by mohla prísť ďalšia." Upozorňuje známy lekár.

"Ak si nepriznáme chyby, za ktoré v nemocniciach kruto platíme, nemôžeme ich naprávať," hovorí lekár Visolajský
18 | 02 | 2021 | Ivan Brožík

Tisíckrát opakovaná výzva

"Práve preto treba zabezpečiť kontrolu hraníc a priorizovať trasovanie na nové mutácie. Nech sú už predpovede či doterajšie skúsenosti akékoľvek, stále platí, že tieto predpovede sú ako predpoveď počasia – čím na dlhší čas, tým menej sú presné."
Čo spraví vláda 21. marca?

"Ostáva nám len spoliehať sa, že súčasnými opatreniami, ktoré sú viac na papieri ako v realite, v kombinácii s premorovaním krivka časom klesne sama. Ale táto lotéria nám nemusí vyjsť. To je, žiaľ, aj skúsenosť Českej republiky." Končí status na sociálnej sieti Peter Visolajský.

 

Doktor Visolajský: Matovičova vláda zbabrala pandémiu antigénovými testami
16 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová