Polícia obvinila Svidníčana, vyhrážal sa prezidentke aj ministerke Kolíkovej
14 | 03 | 2021 I tasr

Polícia obvinila 64-ročného muža zo Svidníka, ktorý sa v anonymných listoch vyhrážal prezidentke Zuzane Čaputovej aj ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí). TASR o tom v nedeľu informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.


Ako priblížila, muž mal hlave štátu a šéfke rezortu justície zaslať dve anonymné zásielky v septembri a koncom minulého roka. Obsahom boli vyhrážky a vydieranie. So súhlasom prokurátora za súčinnosti bratislavských a prešovských policajtov pohotovostného policajného útvaru koncom týždňa podozrivého muža vo Svidníku zaistili.

"V priestoroch jedného z bytov vo Svidníku vykonali bratislavskí kriminalisti aj domovú prehliadku, v rámci ktorej boli zaistené čisté obálky, písacie potreby, dva notebooky, nosiče dát, tri mobilné telefóny a viacero listín s rukou písaným textom. Všetky zaistené veci boli zaslané na expertízne skúmanie," doplnila.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Tragédia: Zomrel po podaní druhej dávky vakcíny proti Covidu-19 aj známy slovenský horolezec?
Po vakcinácii proti koronavírusu mal zomrieť ďalší Slovák. Údajne pár dní po očkovaní skonal náš známy himalájista Marián Zaťko. Hoci jeho dcéra na facebook napísala, že po dlhej chorobe, keď bojoval s onkologickým ochorením, údajne mal byť vo... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik