Po vražde Londýnčanky zvažujú Briti zákaz vychádzania pre všetkých mužov
14 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Po únose a vražde Londýnčanky Sarah Everardovej si Spojené kráľovstvo uvedomilo veľký problém. Dievčatá a ženy vo Veľkej Británii nie sú v bezpečí. Zákonodarci dokonca zvažujú zavedenie zákazu vychádzania pre všetkých mužov od šiestej večer, informuje portál Breitbart.


Ulice nielen Londýna, ale všetkých britských miest už nie sú bezpečné. Predovšetkým pre ženy a dievčatá. No politikom otvorili oči až medializovaný únos a vražda mladej Londýnčanky Sarah Everardovej.

Kompetentní sa desia aj hrozivej štatistiky, podľa ktorej v Británii je každý tretí deň zabitá nejaká žena mužom.

Mark Drakeford - ktorý ako prvý minister vo Walese šéfuje regionálnej vláde, čo je zhruba ekvivalentné štátnej vláde v USA - uviedol, že zvažujú zavedenie zákazu vychádzania pre všetkých mužov od 18.00 h.  Hoci tento zákaz vychádzania nie je prioritou, môže byť podľa Drakeforda „dočasným opatrním“ v „kríze“.

Bill Gates nás chce naučiť na syntetickú hovädzinu - vraj tak spasíme svet
Bill Gates naznačil, že obyvatelia niektorých krajín by mali prejsť na syntetické hovädzie mäso. Aby zachránili našu planétu. Podľa neho sa tak možno zmení dopyt po mäse. Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Na otázku, či naozaj zavedie zákaz vychádzania pre polovicu populácie, ak by boli ženy v oblasti napadnuté alebo sa cítili ohrozené, však odpovedal Drakeford trochu vyhýbavo: „Toto opatrenie síce nie je na vrchole zoznamu, no zvažujeme ho.“ No dodal, že je smutné keď je potrebná diskusia na najvyššej úrovni o bezpečnosti žien.

Jenny Jonesová, barónka z Moulsecoombu, vo štvrtok v Snemovni lordov povedala: „V týždni, keď bola Sarah Everardová unesená a zabitá tvrdím, že som za akýkoľvek návrh zákona, ktorý by umožnil vytvorenie zákazu vychádzania pre mužov po 18:00. Mám pocit, že by to urobilo krajinu pre ženy oveľa bezpečnejšou a znížila by sa diskriminácia všetkého druhu."

Maďarsko sa stalo európskym lídrom v očkovaní, nové infekcie a úmrtia však pribúdajú rekordným tempom
Maďarsko sa stalo európskym lídrom v očkovaní proti koronavírusu. Vďačí za to stratégii, v rámci ktorej používa vakcíny z Ruska a Číny ako aj prípravky registrované na úrovni celej Európskej únie. Krajina napriek tomu čelí rekordným prírastkom... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR