Bill Gates nás chce naučiť na syntetickú hovädzinu - vraj tak spasíme svet
13 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Bill Gates naznačil, že obyvatelia niektorých krajín by mali prejsť na syntetické hovädzie mäso. Aby zachránili našu planétu. Podľa neho sa tak možno zmení dopyt po mäse. 


Bill Gates vydal pred pár týždňami knihu s názvom Ako sa vyhnúť klimatickým katastrofám. Je o tom, ako môže svet včas dosiahnuť nulové emisie skleníkových plynov. Gatesove nápady si všimol portál topky.sk

Syntetická krava

"V rozhovore pre časopis MIT Technology Review spoluzakladateľ Microsoftu povedal: "Pokiaľ ide o hospodárske zvieratá, je to veľmi ťažké. Obávam sa, že syntetické proteínové alternatívy, ako sú rastlinné hamburgery, budú potrebné aspoň pre hovädzie mäso."

Na Floride vypustia 750 miliónov geneticky modifikovaných komárov
V americkom štáte Florida vypustia 750 miliónov geneticky modifikovaných komárov. Cieľom tohto projektu je znížiť prirodzenú populáciu komárov tropických (Aedes aegypti), ktoré prenášajú mnohé choroby vrátane horúčiek Dengue a Chikungunya či vírusu... Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | SITA


Gates a potravinová genetika

"V prípade Afriky a ďalších rozvojových krajín budeme musieť pomocou živočíšnej genetiky dramaticky zvýšiť množstvo hovädzieho mäsa na emisie. Zvláštne je, že emisie na kilogram hovädzieho mäsa v USA sú dramaticky nižšie ako emisie na kilogram v Afrike," vysvetlil Gates. Podľa neho je dôvodom vyššia produktivita hospodárskych zvierat v USA.

Povedz to boháčom!

"Myslím si, že všetky bohaté štáty by mali prejsť na stopercentné syntetické hovädzie mäso. Na chuťový rozdiel si zvyknete a hovorí sa, že sa časom napraví a zdokonalí jeho chuť." Cituje gatesa portál topky.sk.

Svoje názory Gates podľa citovaného zdroja podkladá výskumom. Vraj už predchádzajúce štúdie naznačujú, že na zníženie emisií skleníkových plynov a spomalenie v oblasti zmien podnebia bude potrebné uprednostniť rastlinnú stravu pred živočíšnou.

(Medzititulky red. HD.)

Gates a mrazivá záhada koronavírusu (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | Preklad: Redakcia HD