Šokujúce! Je vo veci zadržaného riaditeľa SIS okrem Daniela Lipšica zaujatý aj Maroš Žilinka?
13 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zadržanie riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského stále rezonuje Slovenskom. A to preto, že okrem špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica s ním má "problém" aj generálny prokurátor Maroš Žilinka.


So šéfom SIS Vladimírom Pčolinským v minulosti pracoval na ministerstve vnútra okrem Lipšica aj Maroš Žilinka. Generálny prokurátor pracoval na ministerstve s Vladimírom Pčolinským v čase, keď bol štátnym tajomníkom, informuje o tom portál denníkn.sk.
Žilinkovi ku kandidatúre na generálneho prokurátora pomohol Pčolinského brat

Problém je aj v tom, že Vladimírov brat Peter Pčolinský, ktorý je poslancom v Národnej rade, je, podľa portálu denníkn.sk Žilinkov dlhoročný známy, ktorý mu pomohol pri kandidatúre na generálneho prokurátora. Žilinka pred voľbou generálneho prokurátora priznal, že mal problém zohnať niekoho, kto by ho vôbec do voľby navrhol, a preto telefonoval Petrovi Pčolinskému zo Sme rodina.

„Poznáme sa už dlho, obaja sme východniari. Pán poslanec mi oznámil, že pani poslankyňa Hajšelová by ma ako členka ústavnoprávneho výboru navrhla. Som jej vďačný za to, že našla tú odvahu a urobila to,“ povedal vtedy Žilinka.

Peter Pčolinský zadržanie jeho brata kritizuje a povedal, že je to „špinavá spravodajsko-mocenská hra, v ktorej sú zapletení mnohí“ a vyhlásil, že toto si nedovolili ani „bödörovci“. Úrad špeciálnej prokuratúry žiada pre Vladimíra Pčolinského väzbu, o ktorej bude súd rozhodovať pravdepodobne v nedeľu. Generálny prokurátor Maroš Žilinka od štvrtka portálu dennik.n.sk neodpovedal na otázku, či sa cíti zaujatý vo veci riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského.

Draxler: Zadržaný šéf SIS Pčolinský robil tejto organizácii od začiatku len hanbu
Na zadržanie riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského už zareagovalo viacero súčasných politikov. Z tých bývalých si dnešnú rannú udalosť všíma v statuse na sociálnej sieti aj exminister školstva Juraj Draxler. Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik