Makó vypovedá: "Aby Bödör ochránil Fica, zapojil do likvidácie jeho sexi videí celú políciu"
13 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Norbert Bödör sa zubami-nechtami snažil chrániť predsedu Smeru Roberta Fica. Až tak, že sa snažil získať videonahrávku, o ktorej sa pred voľbami v roku 2016 hovorilo, že by mohla vtedajšieho premiéra kompromitovať. Vypovedá o tom bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovít Makó.


Podľa Denníka N výpoveď Makóa naznačuje ďalšie vážne porušenie zákona, ktorého sa skupina okolo Bödöra mala dopustiť v snahe udržať Smer pri moci. „V roku 2015, niekedy koncom jari – začiatkom leta, som bol Norom oslovený vo vzťahu k osobe Ivan Katrinec. Táto osoba mala mať videonahrávku z hotela Zlatý kľúčik, kde sa mal Robert Fico venovať nejakým sexuálnym praktikám s nejakými dievčatami,“ hovoril v novembri Makó vyšetrovateľovi.
Katrinec

V prípade vystupuje Ivan Katrinec. Už roky sa prezentuje ako osoba, ktorá má prístup k citlivým informáciám. Niekedy to osobám, ktorých sa to týka, aj oznámi, inokedy o tom informuje na sociálnych sieťach. Dlhodobo sa pohybuje na hrane či za ňou a aj momentálne čelí obvineniu z trestnej činnosti.

Na Katrincovom Facebooku sa objavila aj fotografia Roberta Fica a Márie Troškovej v podzemnej garáži hotela DoubleTree by Hilton, v ktorom predseda Smeru zvykol občas prenocovať. Tento hotel patrí mecenášovi Smeru Jurajovi Širokému a v jeho pozadí sú aj firmy blízke Miroslavovi Výbohovi.

Blaha: "Všetko nasvedčuje tomu, že Lipšic kryl podozrenie zo zločinu. Akoby Al Capone vyšetroval svoje podvody"
Ľuboš Blaha píše o konfliktoch záujmov špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica v prípade zadržania šéfa SIS Vladimíra Pčolinskéh. Narátal ich niekoľko, čo ho vraj úplne diskvalifikuje pre výkon tejto funkcie. "Pán Lipšic, practe sa, pre dobro... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Michal Filek


Podľa svedectva Petra Tótha sa v tomto hoteli Fico spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a podnikateľmi Výbohom, Jozefom Brhelom, Širokým a Bödörom pravidelne stretávali na privátnom poschodí a riadili odtiaľ krajinu. Fico takéto schôdzky poprel.

Ivana Katrinca v roku 2018 obvinili z vydierania podnikateľa z Bratislavy a niekoľko mesiacov strávil vo vyšetrovacej väzbe. Obvinený je aj teraz, súd ho pustil z väzby.

Makó vo svojej výpovedi vysvetľoval, prečo Ivana Katrinca považovala Bödörova skupina za riziko. „Mal sa vyhrážať smerom do spoločnosti, že nahrávky zverejní, a keďže sa blížili voľby v marci 2016, nebolo toto vôbec žiadúce.“ Pokračoval, že preto Katrinca dali sledovať, zostavili jeho denný harmonogram, s kým sa stýkal, čo robí, kde sa pohybuje.

Fico: Vieme o úlohe veľvyslanectva USA, ktorú zohralo v roku 2018 po vražde Kuciaka a jeho priateľky
3. marca 2021 sa prezidentka Čaputová stretla s predstaviteľmi vládnej koalície. Riešili vládnu krízu. V tom istom čase sa po záhrade prezidentského paláca prechádzala veľvyslankyňa USA s poradkyňou prezidentky Čaputovej Janou Kobzovou. „Je... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Petra Demková


„Na toto boli použití dvaja príslušníci KÚFS, viacerí príslušníci SIS a niektorí príslušníci NAKA,“ vypovedal Makó. Podľa bývalého riaditeľa KÚFS akciu z ich strany zabezpečoval jeho námestník Peter Sloboda a ďalší funkcionár finančnej kriminálky Boris Macala, „ktorí to aj vykonávali“. Sloboda podľa neho zabezpečoval na sledovanie Katrinca aj príslušníkov SIS a NAKA.
Zlatý kľúčik

Bödör sa s Katrincom podľa Makóa aj stretol priamo v Zlatom kľúčiku. „Poskytol som mu nahrávacie hodiny z portfólia KÚFS. Pri tomto stretnutí Noro zle poprepínal hodiny, a preto nahral hlavne koniec stretnutia s Katrincom. Výsledkom ich stretnutia nebolo nič, pretože Katrinec neukázal žiadnu nahrávku a nedošlo ani k dohode o odkúpení nahrávky Fica, aby nebola medializovaná,“ vypovedal.

Bödörov záujem o údajné video s Ficom ani potom neutíchal. Makó opisuje, ako si najali „osoby s fingovanou agendou“, ktoré ho zavolali na stretnutie do hotela River Park do jednej z hotelových izieb. Tá bola tiež vybavená nahrávacím zariadením.

Povinnosť dezinfikovať si ruky. Vedci prišli konečne s odpoveďou
Vyhláškami nás nútia neustále si dezinfikovať ruky. Slogan Ruky - Odstup – Rúško nám lezie z chladničky. Pri každom vchode do obchodu je postavený všetkým dobre známy stojan s dezinfekciou a pri ňom prísny SBS-kár dohliadajúci na dodržiavanie... Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Ivan Mihale


„Cieľom stretnutia bola kúpa nahrávky Fica, aby sa nešírila do médií, respektíve na sociálnych sieťach. Katrinec na stretnutí ukazoval nejakú nahrávku, ale ako vyplynulo zo stretnutia, bolo zrejmé, že žiadnu nahrávku s Ficom nemá. Na základe tohto sa vlastne upustilo od ďalších krokov proti Katrincovi,“ vypovedal Makó.

Či nejakú nahrávku s Robertom Ficom skutočne mal a či sa stretnutia a sledovanie Bödörovým komandom diali, Katrinec nechcel komentovať. „Keďže som stále účelovo trestne stíhaný, nebudem sa k veci vyjadrovať. K výpovedi Makóa sa vyjadrím do zápisnice. Myslím, že po nej bude mať čo orgánom činným v trestnom konaní vysvetľovať, a nielen on,“ povedal Denníku N.

Prvá smrť po očkovaní na Slovensku! Zomrela mladá stredoškolská učiteľka
Len 38-ročná žena mala umrieť krátko po zaočkovaní vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Ide o prvý prípad úmrtia po podaní očkovacej látky na Slovensku, informuje portál ereport.sk. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková