Chcete, aby vaše deti začali konečne chodiť do školy? Dajte ich na tú policajnú
13 | 03 | 2021 I Robert Bačinský

Hlavný denník má informácie, že SOŠ policajného zboru v Košiciach bola doteraz, dlhodobo otvorená, bez akýchkoľvek obmedzení. Akoby ani nezúrila Korona a akoby ani neexistovali nariadenia a vyhlášky hlavného hygienika. Spanilú jazdu školy zastavilo až 15 nakazených. Po prezenčných prijímačkách, vrátane testov fyzickej zdatnosti.


Škandál: Policajt počas kontroly za mierne upozornenie šikanoval posádku auta
Ľudia už majú dosť prísnych protipandemických opatrení nariadených vládou, a tak sú veľmi citliví na ich dodržiavanie tými, ktorí ich kontrolujú. A keď sa jedná o policajtov, ktorí im za to dávajú pokuty, sú citlivejší ešte... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ako keby korona nebola

Podľa informácií jedného zo zamestnancov školy, SOŠ Policajného zboru na Južnej triede 50 v Košiciach, ktorý chce z pochopiteľných príčin ostať v anonymite, funguje táto akadémia dlhodobo, cez všetky uzávery a zákazy, bez akýchkoľvek obmedzení.

Tu neplatia nariadenia a vyhlášky. Kým ostatné deti doma pomaly a nemilosrdne hlúpnu, rodičia budúcich policajtov sú odbremenení. Výuka na policajnej SOŠ prebiehala nie len v mesiaci február a marec. Na tejto škole prebehli v štandardnom, prezenčnom režime ešte aj prijímacie pohovory. Hovoríme o previerkach fyzických testov v telocvični a o slovenskom jazyku v učebniach. Na tejto škole sa do štvrtka minulého týždňa, bez akýchkoľvek obmedzení, premieľali deti z celého Slovenska. Prechádzali cez okresy a farba Covid-automatu tu nehrala žiadnu rolu.
15 pozitívnych

Marcové prijímačky, ktoré začali v pondelok 8.3., však museli podľa nášho zdroja priamo zo školy, vo štvrtok 11.3. predsa len nečakane ukončiť. Dôvod? Pätnásť pozitívnych prípadov. Výsledkom, až po niekoľkých mesiacoch, je zatvorená škola; a učitelia a zamestnanci v 14 dňovej karanténe. Ako zdroj informácie uvádza, zamestnanci majú nosy už rozvŕtané do krvi od neustáleho testovania. Zamestnanci sú právom rozhorčení a nechápu, ako mohla byť škola vôbec doteraz otvorená.

Prvá smrť po očkovaní na Slovensku! Zomrela mladá stredoškolská učiteľka
Len 38-ročná žena mala umrieť krátko po zaočkovaní vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Ide o prvý prípad úmrtia po podaní očkovacej látky na Slovensku, informuje portál ereport.sk. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Prečo sa nikto doteraz nesťažoval? Nuž preto, že pedagógovia sú v zúfalej situácii. Nikto sa nepôjde sťažovať, že pracuje na škole, na ktorej sa nerešpektujú vyhlášky. Kto si v dnešnej situácii dovolí riskovať stratu zamestnania?

Kým Slováci sú už rok doma, školy od polovice októbra zatvorené a z našich detí sa stali väzni bez možnosti socializácie a plnohodnotného vzdelávania garantovaného ústavou, na školách, ktoré sú v hľadáčiku záujmu vlády, evidentne nič neplatí. Ako inak situáciu vnímať? Nie je náhodou motívom to, že nastal obrovský odliv policajtov – pre súčasný spôsob vedenia rezortu a minister Mikulec sa snaží vydolovať nových policajtov aspoň z policajných akadémií? Taký je každopádne dojem zamestnancov z policajnej akadémie.

Bola táto škola jedinou otvorenou policajnou školou? Koľko pozitívnych žiakov, ktorí sa zúčastnili prijímačiek, teraz šíri vírus po celom Slovensku? Je toto ďalšia ukážka arogancie moci a užívania papalášskych výhod? Alebo máme veriť, že ministerstvo vnútra o ničom nevedelo?

Neuveriteľné, učiteľka skúšala online žiačku, ktorá musela mať na očiach rúško!
Žiaci sa na Slovensku vyučujú online už takmer rok. Za toto obdobie si museli zvyknúť na veci, ktoré by ich predtým nenapadli ani vo sne. Napríklad aj to, že počas ich skúšania učiteľkou budú musieť mať na očiach rúško. Áno, na... Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik