Stále viac ľudí platí za nájom sexom. Pandémia ich dostala do finančných ťažkostí
10 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Čím ďalej väčší počet prenajímateľov v Spojených štátoch a Británii žiada po svojich nájomníkoch sex výmenou za odpustenie nájomného. Dôvodom je zrejme pandémia, počas ktorej má veľké množstvo ľudí problémy platiť za bývanie, píše portál Blesk.


Z prieskumu amerického Národného zväzu pre spravodlivé bývanie (NFHA), ktorý združuje
Mimovládne organizácie chcú diskutovať s Kolíkovou o súdnej ochrane vo verejnom obstarávaní
Mimovládne organizácie zaslali ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej list, v ktorom žiadajú diskusiu k navrhovanej novele zákona o súdnej ochrane vo verejnom obstarávaní Upozorňujú na plánovaný presun kompetencie kontroly obstarávaní z Úradu... Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Marek Molnár
bojujúce proti diskriminácii nájomníkov, vyplýva, že v čase pandémie vzrástol počet sťažností nájomníkov na sexuálne obťažovanie zo strany prenajímateľov o 13 percent.

"Ak by som sa s ním nevyspala, vyhodil by ma," uviedla pre NFHA žena, ktorej správca bytu hrozil vysťahovaním. "Ako slobodná matka som nemala na výber. Nechcela som prísť o bývanie," dodala.

Sex za nájom sa v Spojených štátoch a Británii stal v posledných rokoch témou v súvislosti s exponenciálnym nárastom cien bývania. Mimovládne organizácie opakovane upozorňovali na nárast on-line inzerátov ponúkajúcich ubytovanie zadarmo výmenou za sexuálne služby.

Elon Musk stratil kvôli poklesu akcií až 27 miliárd dolárov
Prudký pokles cien akcií spoločnosti Tesla tento týždeň znížil aj hodnotu obrovského majetku jej generálneho riaditeľa. Až o neuveriteľných 27 miliárd dolárov, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Väčšina prípadov nie je hlásená

Kvôli ekonomickým dôsledkom pandémie sa milióny ľudí po celom svete stretávajú so stratou práce či výpadkom príjmov. Úrady v USA aj v niektorých európskych krajinách v snahe ochrániť ľudí pred bezdomovstvom zaviedli opatrenia v podobe prídavkov na bývanie, zmrazenie výšky nájmov či zákazu vysťahovania nájomníkov z bytov.

"Ľudia sú naozaj zraniteľní pred vysťahovaním, najmä počas pandémie, pričom niekedy čelia bezvýchodným rozhodnutím," vyhlásil vedúci predstaviteľ NFHA Morgan Williams.

Dáta o rozšírenosti platenia nájomného sexom sú však nedostatočné. Aj s ohľadom na možné právne dôsledky pre obete, ktoré sa môžu dočkať obvinenia z prostitúcie, zostáva väčšina prípadov tohto typu zneužívania nelegálna a nepotrestaná.

Vedci predstavili novú metódu 3D tlače orgánov, ktorá je až 50-krát rýchlejšia ako súčasné techniky (VIDEO)
Vedci z univerzity v Buffale predstavili svoju novú metódu 3D tlače. Predviedli budúcnosť rýchlej výroby umelých orgánov, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 03 | 2021 | Marek Molnár