Elon Musk stratil kvôli poklesu akcií až 27 miliárd dolárov
07 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Prudký pokles cien akcií spoločnosti Tesla tento týždeň znížil aj hodnotu obrovského majetku jej generálneho riaditeľa. Až o neuveriteľných 27 miliárd dolárov, informuje portál RT.


Akcie spoločnosti Tesla v piatok poklesli takmer o štyri percentá na najnižšiu hodnotu za takmer tri mesiace. Týždenné straty spoločnosti sa zvýšili na viac ako 13 percent. Pri súčasnej cene takmer 598 dolárov sú akcie spoločnosti Tesla nižšie o takmer 30 percent. Na túto hodnotu padli z januárového maxima 883 dolárov.

Kolísanie cien má vplyv na čisté imanie jej generálneho riaditeľa, miliardára Elona Muska, ktorý vlastní asi 20 percent akcií. Pokles vymazal z čistého imania šéfa Tesly asi 27 miliárd dolárov.

Musk už opäť nie je najbohatším človekom na svete - titul, ktorý si tento rok na krátko prevzal od zakladateľa Amazonu Jeffa Bezosa.

České médiá: Boris Kollár sa nechal prednostne zaočkovať. Predbehol starčekov a starenky, zúri Blaha
Predseda parlamentu Boris Kollár sa dal prednostne zaočkovať proti Covid-19 vakcínou od spoločnosti Pfizer. Jeho krok na sociálnej sieti odsúdil poslanec strany Smer-SD Ľuboš Blaha. Podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák Kollára vyzýva, aby odstúpil,... Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Aj keď Musk v určitom okamihu hovoril, že akcie spoločnosti Tesla môžu byť nadhodnotené, pokles nastal uprostred širšieho výpredaja technologických akcií. Bol vyvolaný prudkým nárastom výnosov americkej štátnej pokladnice a perspektívou vyššej inflácie.

Kým Nasdaq v piatok uzavrel obchodovanie o 1,6 percenta vyššie, technologicky ťažší index bol za týždeň stále takmer o dve percentá nižší. To znamenalo najdlhšiu sériu znižovaní za takmer pol roka. Podľa agentúry Bloomberg stratili akcie Nasdaq 100 za posledné tri týždne trhovú hodnotu 1,6 bilióna dolárov.

Nové opatrenia zrejme neplatia pre všetkých: Doležal, Mikulec a Šeliga sa vybrali do Jasnej!
Všetci sme si rovní, len niektorí sú si rovnejší. Väčšina Slovákov sa musí prispôsobovať novým opatreniam. Ministrom Doležalovi a Mikulcovi a podpredsedovi NR SR Šeligovi obmedzenia nič nehovoria, informuje portál ereport.sk. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Marek Molnár