Ruský senátor o Korčokovi: Paródia na hlúposť
08 | 03 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 08/03/2021

„Vo východnej Európe vyrástla generácia politikov bez vlastných myšlienok. Stále dookola opakujú nezmyselné frázy a prázdne klišé. Je to žalostný pohľad,“ vraví ruský senátor Alexej Puškov, uviedol portál Ria.ru.

Ruský senátor Alexej Puškov komentoval vyhlásenie šéfa Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky Ivana Korčoka o ruskej covid vakcíne Sputnik V. Šéf slovenskej diplomacie totiž ruskú vakcínu nazval „nástrojom hybridnej vojny“.

Paródia

Senátor vyjadril názor, že týmto spôsobom sa slovenský diplomat pokúsil parodovať ukrajinského ministra zahraničných vecí Dmytra Kulebu.

„Šéf slovenského ministerstva zahraničia sa rozhodol napodobniť Kulebu z ukrajinského ministerstva zahraničia a zopakoval jeho hlúposť ohľadom ruskej vakcíny ako nástroja hybridnej vojny. Pritom sa ani nezamyslel nad tým, ako môže byť vakcína nástrojom vojny,“ napísal s údivom Puškov v sociálnej sieti Telegram.

Zároveň sa pozastavil nad faktom, že aktuálny model správania niektorých východoeurópskych politikov považuje za mierne „prekvapivý“.

„Vo východnej Európe vyrástla úžasná generácia politikov bez vlastných myšlienok. Stále dookola opakujú nezmyselné frázy a prázdne klišé. Pričom si práve na nich postavili svoju kariéru. Je to žalostný pohľad,“ vraví ruský senátor.

Prvá sada Sputniku V prišla na Slovensko 1. marca 2021. Predseda slovenskej vlády Igor Matovič uviedol, že sa rozhodol kúpiť ruskú vakcínu bez toho, aby čakal na jej registráciu v rámci Európskej únie.

Kvôli nedostatku vakcín totiž podľa Matoviča na Slovensku každý deň zomierajú na COVID-19 desiatky ľudí. Rozhodnutie zaobstarať Sputnik V spôsobilo na Slovensku vážne politické rozdelenie krajiny.