Ako zvládli rok s koronou politici? "Na voličov kašlú, odborníkov okrikujú, vedcom sa posmievajú"
08 | 03 | 2021 I Michal Filek

Slovenskí vedci hodnotili slovenský rok s koronou. Svoj názor, samozrejme podložený dátami, publikovali aj Dáta bez pátosu. Tak ako sme ten rok zvládli?



Najlepší krok


Septembrové a októbrové kroky k obmedzeniu mobility, zavedenie izolácie a zákaz organizovania tých podujatí, kde sa nákaza v tom čase šírila. Tieto dobré kroky sme nevedeli zopakovať. Naopak sme uvoľňovali opakovane v novembri a v decembri vtedy, keď sme nemali, ale hlavne tam, kde sme mali lokálne opatrenia sprísniť.




Výsledok takéhoto konania nevzdelaných politikov poznáme. Za posledný rok bola najlepším krokom však výmena vlády mafie, zločinu a násilia, začatie procesu nastoľovania a vymožiteľnosti práva, návrat spravodlivosti na súdoch, prokuratúre a v policajnom zbore. Ale to bola asi iná pandémia ako sa vy pýtate.


Najhorší krok


Opakovane nezmyselné zatváranie škôl opäť celoplošne a hlavne ich neotváranie po Veľkej noci pred rokom. Rovnako nesprávne sme postupovali pri zatváraní všetkých škôl od 10 rokov v októbri, následne sme ich neotvorili nikde ani lokálne, v tomto roku sme opäť otvorili všetky fabriky a priemysel šliape na plné obrátky, ale školy sú na poslednom mieste.







Politik ĽSNS odkazuje vláde: "Ruky preč od našich detí"
Lukáš Kopač je politik strany Kotleba - ĽSNS. V statuse na facebooku píše: "Nedalo mi a pri návšteve Viedne som natočil krátke video z detského ihriska. Dnes bol krásny a slnečný deň, viedenské ihrisko plné detí a ich rodičov - všetci bez rúšok.... Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Michal Filek







Politici sa nám miešajú do bežných záležitostí v núdzovom stave, nedajú si poradiť a všetko robia naopak, neskoro, celo a plošne. Vírus prebehol za rok celým Slovenskom, niekde aj dvakrát, celou populáciou, bude nás decimovať celú jar a zachráni nás až vakcinácia, ku ktorej vývoju neprispelo Slovensko absolútne ničím.



Naši politici trúsia neodborné reči najprv na tému testovania, potom očkovania a pravdepodobne nám aj vysvetlia, že vlastne neurobili žiaden zlý krok. Opak je pravdou.




Od začiatku vysielajú spoločnosti nesprávne signály a celé sa to začalo slávnou vetou predsedu vlády: „Nevestičky, dobre bude.“ Od toho pamätného dňa v septembri dobre nebolo a trápenie sa len zhoršovalo.



Prečo? Pretože nám vládne pár jedincov s nekonečným egom, bez schopnosti pokojne diskutovať, počúvať, dovzdelať sa a pozrieť sa do zrkadla. Prečo? Lebo dosiahli vysokú úroveň bohorovnosti, nikomu sa nespovedajú, na voličov kašlú, odborníkov okrikujú, vedcom sa posmievajú a sú pyšní na svoje fejkové tituly z fejkových univerzít. Sú verným obrazom Slovenska, smutnou vizitkou úbohosti našej politickej scény a neschopní viesť našu krajinu v reformách.




Korona ich vyčerpala a je najvyšší čas, aby boj s koronou aspoň v jeho poslednej tretine odovzdali odborníkom. Ale nepredpokladám, že sa to stane. Naopak, vynútia si predĺženie a nakoniec to bude nervák do konca.




Vážim si pár výnimiek vo vláde, ktoré si zachovali chladnú tvár a Slovensko za koronový rok posunuli vpred. Vďaka vám.





Covidovému 82-ročnému mužovi po dvoch operáciách srdca odmietli poslať sanitku!
Slovensko začalo využívať aj zahraničnú pomoc pri liečbe covidových pacientov, pričom dvoch si už zobralo Nemecko. A práve ich dovoz tam, ale aj nepochopiteľnú osobnú skúsenosť, opísala vo svojom statuse Jolana Čuláková. Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik