Čaputová: Nevymenujem úradnícku vládu. Nového premiéra by som vymenovala z OĽaNO
05 | 03 | 2021 I Petra Demková

Zuzana Čaputová reagovala na fámy, že by v prípade demisie premiéra Igora Matoviča presadzovala úradnícku vládu. Jednoznačne to odmietla a pre Denník N potvrdila, že by vymenovala nového premiéra z radov OĽaNO.


Prezidentka Zuzana Čaputová by nepresadzovala úradnícku vládu. Takéto informácie označila za fámy. „V mojom svete nie sú podrazy ani intrigy, i keď som často ich objektom. Ako aj v prípade tejto fámy,“ povedala v reakcii na otázku Denníka N.

Vláda musí podať demisiu, do volieb majú viesť Slovensko odborníci, tvrdí Pellegrini
Celá vláda musí podať demisiu a do predčasných volieb by mala Slovensko viesť vláda odborníkov. Vyhlásil to poslanec Národnej rady (NR) SR a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Mimoparlamentné KDH podporuje rekonštrukciu... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


„Ak sa teraz Igor Matovič rozhodne podať demisiu a koalícia bude žiadať rekonštrukciu, budem rešpektovať výsledok volieb a premiérsky post aj naďalej pripadne OĽaNO. O tom, že moje slovo platí, nemusí nikto pochybovať. Nová vláda by vznikla na pôdoryse tejto koalície,“ dodala prezidentka.

Fáma o úradníckej vláde vznikla na základe rozhovoru, ktorý poskytol minulý týždeň poslanec Ján Krošlák Denníku N. „V žiadnom prípade nepodporím predčasné voľby, aj keby mal Igor Matovič vládnuť do konca. Je tu totiž ešte jeden problém, o ktorom som sa dozvedel,“ povedal. „Koluje informácia, že aj keby Igor Matovič začal uvažovať nad vyvodením osobnej zodpovednosti, čo by bolo podľa mňa dobré, tak prezidentka Čaputová by možno nevymenovala nového premiéra z OĽaNO, ale chcela by úradnícku vládu. A takýto variant by sa mi určite nepáčil,“ povedal.

Ďalej dodal, že to nie je len klebeta. „Myslím si, že by bolo vhodné sa na to prezidentky spýtať. Mohli by ste jej dať otázku, či by podporila výmenu Igora Matoviča za Eda Hegera či Gábora Grendela alebo by trvala na úradníckej vláde,“ povedal Krošlák v rozhovore.

Medzi verejnosťou už dlho kolujú nepotvrdené informácie, že prezidentka je už dohodnutá na riešení s úradníckou vládou s Hlasom Petra Pellegriniho. Hlas už dlhšie prezentuje práve toto riešenie ako jediné prijateľné. Prezidentka však túto možnosť práve definitívne vylúčila.

Pročko: Prezidentka pomáha Pellegrinimu a Progresívnemu Slovensku. A za Covid-19 môžu ľudia
Slovenské nemocnice sú preplnené pacientami s COVID-19 a denne na túto pandémiu umiera takmer stovka ľudí. Napriek tomu si aj poslanec a bývalý zabávač myslí, že za túto hroznu bilanciu nie je vinná vláda, ale najmä ľudia. Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik