Matovič: Volali mi z Ruska, že ak Sputnik nechceme, kontrakt zrušia a zoberú si ho späť!
04 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič opäť vyzýva na vyjadrenie svojho názoru. Tentokrát je to na dovoz neregistrovanej ruskej vakcíny Sputnik. A opäť je to výzva cez sociálnu sieť. Rusi sa vraj ozvali, že ak ju nechceme, kontrakt zrušia.


Premiéra dostáva nanovo do varu histéria, ktorá sa medzi politikmi, aj tými z koalície, strhla okolo dovozu ruskej vakcíny Sputnik. Podľa neho to bola ponuka, aká sa neodmieta. Keďže sa tým dostal do paľby ostrej kritiky azda zo všetkých strán, cez sociálnu sieť, ale aj cez médiá, vyzýva ľudí aby na celú vec vyslovili svoj názor.

„Včera neskoro večer som dostal od výrobcu vakcíny Sputnik V oficiálnu ponuku, že v situácii, keď má byť ich vakcína na Slovensku predmetom takej nenávisti, že koaliční partneri hrozia až rozpadom vlády, sú ochotní ešte dnes zrušiť celú zmluvu na zabezpečenie 2 000 000 vakcín. Bez akýchkoľvek sankcií voči Slovensku a s dovetkom, že 40 krajín, ktoré na Sputnik V čakajú, sa o vakcíny určené pre ľudí na Slovensku pobijú,“ prezrádza premiér hneď v úvode svojho statusu šokujú informáciu.



„Osobne ich plne chápem, ak by som bol na ich mieste, tiež by mi bolo nepríjemné, ak by môj liek, ktorý zachraňuje životy, niekto zneužíval na politické zápasy. Tým dupľom, ak 40 iných krajín prosí o čím skoršie dodávky. Tak poprosím kolegov, nech sa rýchlo (ešte dnes) vyjadria a nezávislé médiá, nech umožnia svojim čitateľom tiež vyjadriť názor. Váš názor? Môj? Bola by to najväčšia chyba, akú by sme mohli spraviť,“ píše na záver Igor Matovič.

Sputnik láme rekordy! Čoskoro bude najpoužívanejšou vakcínou na svete
03 | 03 | 2021 | Diana Zaťková