Kollár sa dal dnes zaočkovať. "Practe sa z parlamentu!" vyzval ho Erik Kaliňák (VIDEO)
04 | 03 | 2021 I Michal Filek/tasr

Predseda NR SR Boris Kollár sa dal prednostne zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 vakcínou od spoločnosti Pfizer. Podpredseda Smeru Erik Kaliňák ho vyzýva, aby odstúpil! Informuje o tom portál 1pluska.sk.


 



Kaliňák vo videu hovorí, že Kollár prerazil aj to najhlbšie dno.  "Za ten rok, čo je vo funkcii predsedu NR SR, toho stihol už dovyvádzať strašne veľa. Ale toto je absolútny vrchol," hovorí Kaliňák.

„Asi evidujete, aká je situácia s očkovaním na Slovensku. Vakcín máme nedostatok, preto muselo ministerstvo zdravotníctva vydať prísny zákaz očkovania nových ľudí vakcínou Pfizer. Tento zákaz však zjavne neplatí pre Borisa Kollára, ktorý nemal najmenší problém druhého marca dôjsť do Nemocnice svätého Michala a dať sa zaočkovať prvou dávkou vakcíny Pfizer," uviedol Kaliňák.

"Mimochodom, práve 2. marca minister zdravotníctva oznámil, že ruší všetky výnimky a očkovať sa bude striktne podľa veku," hovorí podpredseda Smeru.

Podľa neho neexistuje žiaden legitímny dôvod, prečo to Kollárovi bolo umožnené, a ide o exemplárny príklad papalášizmu, ktorý nemá čo hľadať na politickej scéne. "Odstúpte a practe sa z parlamentu," hovorí na záver svojho videa.

Poslanci parlamentu sa majú podľa medializovaných informácií očkovať v Nemocnici svätého Michala v Bratislave. "Vo štvrtok bola zaočkovaná približne desiatka poslancov," uviedla hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová.

Tlačové oddelenie NR SR už skôr avizovalo, že nejde o plošné očkovanie. Očkovaní majú byť iba tí zákonodarcovia, ktorí prejavili záujem na základe predchádzajúcej ponuky Ministerstva zdravotníctva SR.

 

Sulík: "Chceme, aby koalícia vygenerovala nového premiéra. Matovič nie je spôsobilý"
Richard Sulík pred malou chvíľou vydal status, v ktorom potvrdil, že SaS chce, aby Igora Matoviča koalícia vo funkcii premiéra nahradila niekým iným. "Rekonštrukcia vlády je OK, dejú sa aj horšie veci," napísal Sulík. Obzvlášť, keď podľa neho... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Michal Filek